Nokia marktleider in smartphones, HTC op twee

6 juli 2009, 04:13

{title}

iPhone, iPhone, iPhone, iPhone. Genoeg buzz over Apple en de iPhone 3GS de laatste tijd. De Apps als marketingtool. Je voelt hem aankomen. Niet Apple, maar Nokia is marktleider in smartphoneland. Heeft iedereen een iPhone? Nope. HTC is nummer twee. Download iedereen in Nederland apps in Apple’s App Store? Nope, Samsung is nummer drie. Iedereen via een touchscreen sms-jes en emails aan het verzenden? Blackberry/RIM staat op nummer 4. Overigen op nummer 5. En dan is er de iPhone met 5,6 procent.

Is dit een beetje flauw opgeschreven? Natuurlijk. En we moeten zeker niet voorbij gaan aan het revolutionaire karakter van de iPhone, het plaveien van een nieuwe weg voor mobiel internetgebruik, dat soort dingen. Maar deze cijfers plaatst bepaalde hysterie wel in een aardig context. Hoewel: wat is eigenlijk de definitie van een smartphone, vragen ze zich op Tweakers terecht af. En: de iPhone is vorig jaar niet het hele jaar verkocht. En maar bij één provider te verkrijgen die niet de beste dekkingsgraad heeft/had…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Arthur Turksma

  ik heb sinds kort mijn Nokia N73 (een smartphone, want Symbian?) vervangen door een iPhone. Op de N73 heb ik in twee jaar tijd waarschijnlijk 3 uur gesurft en apps gedraaid. Het werkte voor geen meter.

  Op mijn iPhone daarintegen doe ik niets anders… Ik denk dat heel veel mensen onbewust een smartphone (anders van de iPhone, G1 en Blackberry) hebben gekocht en er niets mee doen behalve bellen…

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoeveel internet gebruikt wordt op de verschillende telefoons.


  6 juli 2009 om 18:02
  Martin

  Tsja, ik surf regelmatig op mijn SE P1i, maar dat zal wel niet meetellen? Mailen, bellen, muziek, foto, gaat prima, alleen het scherm is wat klein. Hetzelfde toestel, maar dan met slidertoetsen en een groter amoledscherm zou me wel wat lijken. Tot nog toe geen echte kandidaat tegengekomen, we wachten af.


  7 juli 2009 om 07:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!