Kingsofcode TV: de toekomst van het web!

1 juli 2009, 03:05

Gisteren werd in Amsterdam Kings of Code georganiseerd, een event waar ruim 300 programmeurs discussieerden over de toekomst van webtools zoals Javascript, html, php etc. Onderliggende thema’s waren het steeds krachtiger worden van applicaties in de browser (dus OS wordt een detail) en dat groepen developers steeds intensiever en slimmer samen kunnen werken om deze te maken. Interviews met Steven Permerton (internetgebruiker #25, baas over HTML-ontwikkelingen die praat over de laatste 6500 dagen van het web), Joe Stump (over schaalbaarheid issues die hij aanpakte bij Digg), Aral Balkan (over de enige non commodity factor die overblijft nl. user experience), Chris Wanstrath (over Github, de ultimate samenwerkingstool) en als toegift Wimax Amsterdam wat ik gisteren voor het eerst probeerde nadat ik er enthousiast over werd in Rusland.

Marketeers zijn niet zo geïnteresseerd in techniek achter het web maar 6500 dagen geleden kwam HTML en het web om de hoek kijken en de komende jaren gaat de wijze waarop de techneuten de standaarden creëren erg belangrijk worden voor de wijze waarop wij producten en diensten kunnen aanbieden. Microsoft was natuurlijk altijd de party waar fun over gemaakt werd, zie bijvoorbeeld het lied wat Aral zong over werken bij www.microsoft.com, maar als microsoft developers bij elkaar roept dan komen er duizenden ipv honderden allemaal met een duidelijk business model.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!