Plattegronden op Funda in 3D

Plattegronden op Funda in 3D
{title}

Maandag heeft Funda een nieuwe dienst gelanceerd: interactieve plattegronden die bezoekers aan de website kunnen inrichten en aanpassen. Hiermee wil Funda de woningzoeker tot dienst zijn door de bezoeker meer inzicht te geven in het huis. Bovendien kunnen de 2D/3D plattegronden, die geleverd worden door het Rotterdamse Floorplanner, ook ingericht worden, wat de beleving van de bezoeker verhoogt en vergroot. Voor de makelaar en voor Funda betekent dit dat er door de bezoekers langer wordt stilgestaan bij de huizen op de pagina’s van Funda.

Hogere verkoopkans

Funda claimt zij hiermee een volgende stap zetten in het transparant maken van de woningmarkt. Bovendien geeft een dergelijke toevoeging aan de presentatie van een huis op Funda een beter inzicht in de woning en voorkomt het eventuele teleurstellingen bij bezichtigingen. Inderdaad verhoogt dat de verkoopkans, want geïnteresseerden komen beter beslagen ten ijs en zullen zich een beter beeld kunnen vormen of het huis inderdaad aan hun ruimte- en inrichtingswens voldoet.

Technologische mogelijkheden

Algemeen directeur Joep Ketelaar stelt: “De huidige marktomstandigheden en technologische mogelijkheden vragen om nieuwe manieren om woningen te presenteren. Woningzoekers vragen zich in het zoektraject nog wel eens af of hun meubels passen in de nieuwe woning en/of een aanpassing van de woning het gewenste resultaat oplevert. Ook zien we dat de inrichting van de tuin een vraagstuk is.”

Floorplanner

Floorplanner bestaat al een aantal jaren en is een bijzonder innovatief en succesvol bedrijf dat op internationale schaal opereert op het gebied van online plattegronden. Hiermee hebben zij veel succes in o.a. de VS. Het leuke aan Floorplanner is, dat zij hun applicatie dusdanig hebben ingericht dat iedereen de plattegronden niet alleen kan inrichten maar ook makkelijk kan delen met het sociale netwerk. Het is zonde dat Funda, vooral in het licht van de door hun aangehaalde transparantie en technologische mogelijkheden, zich hier niet aan waagt. Wellicht uit angst voor eventuele kritische reacties op de gepresenteerde huizen op hun site, wat vanuit het oogpunt van een makelaarswebsite natuurlijk goed te begrijpen valt.

In de nieuwbouwbranche heeft Floorplanner zich al eerder, in samenwerking met Vorm, doen gelden voor het project Homerus (zie filmpje) in Almere. Het meest bijzondere was voor mij het artikel op CNN.com destijds over Floorplanner!

Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen

Binnenkort wordt het gelukkig wel mogelijk dat ingerichte plattegronden bewaard worden maar dan alleen binnen het eigen Funda-account. Op de vraag waarom de gebruikers de plattegronden niet met hun sociale netwerk mochten delen, wist Funda te melden dat “daar niemand bij gebaat is.” Dit klinkt mij zeer onwaarschijnlijk in de oren omdat op menig feestje juist dit soort informatie driftig besproken wordt. En ik moet eerlijk zeggen dat, mocht ik om welke reden dan ook op zoek zijn naar een ander huis, ook ik de mogelijke inrichting graag met mijn zusje in Spanje zou overleggen. Echter, vanuit de Funda- en makelaarsoptiek is dit natuurlijk goed te begrijpen, hiermee creëert Funda wel nieuwe mogelijkheden voor haar concurrenten. Vergelijkbare initiatieven zijn makkelijk en goedkoop te realiseren via bijvoorbeeld een dienst als Metropix , waarbij particulieren voor ongeveer € 20 hun eigen plattegrond geheel in 3D kunnen laten omzetten, inclusief een 3D filmpje en plaatsing op maps.

Stiekem hoop ik dat de makelaars langzamerhand inzien dat het echt transparant presenteren van het aanbod uiteindelijk leidt tot beter gekwalificeerde leads en hogere verkopen met minder moeite. Tot die tijd is het natuurlijk super, die vernieuwingen die Funda de afgelopen tijd allemaal heeft doorgevoerd op haar site: samenwerking met VBO, LMV, een samenwerking met Marktplaats aangegaan, makelaarsads gelanceerd, een nieuw design van de resultatenlijst doorgevoerd (met een mooie kaartapplicatie), google adsense geïntroduceerd, een samenwerking met HouseMovie aangegaan, interactieve plattegronden gelanceerd en ook waren zij launching partner van Google streetview in Nederland. Dus ze zijn volop in beweging en er komt nog veel meer. Amaze us!


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Iemand een deeplinkje naar een voorbeeld op Funda?

  Bovenstaand screenshot ziet er iig veelbelovend uit!


  Wie betaalt, wat?

  geplaatst op
 • @jwt

  http://www.funda.nl/koop/groningen/appartement-1824935-donderslaan-76/

  kost de verkopende makelaar slechts € 10,- per jaar.

  geplaatst op
 • geen slecht moment nu de huizenmarkt compleet instort. nu al landelijk 45% minder verkopen. weekeinde meer met posting

  geplaatst op
 • Ik wou dat ze gewoon meer zoekopties gaven. Ik ben momenteel bezig een kluswoning in A'dam te verkopen. Echt iets waar een bepaalde groep mensen naar op zoek is. Alleen kun je op woningsites niet zoeken op een term als kluswoning.
  Woningsites denken veel te veel in the box; plaats, grootte, prijs etc. Waarom geen zoekopties als: veel licht, modern, oude elementen, lange kamer, grote keuken etc.

  geplaatst op
 • Ziet er idd erg goed uit. Ben benieuwd hoe de overige woonsites hierop gaan reageren.

  geplaatst op
 • He heb zelf de volgende site gevonden met interactieve plattegronden maar dan voor de helft van de prijs van floorplanner.
  en nog een tip en plaarts je een JPG van hun op je funda site betaal ook geen 50 euro aan funda om je plattegrond te hosten.
  en dan plaats je interactieve plattegrond op je eigen site bespaar jezelf aardig wat geld

  geplaatst op
 • was ff de website vergeten http://www.euplans.com

  geplaatst op
 • EN Vastgoed vision is leverancier van dit product. Voor meer informatie zie onze website

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.