Plattegronden op Funda in 3D

20 mei 2009, 05:15

{title}

Maandag heeft Funda een nieuwe dienst gelanceerd: interactieve plattegronden die bezoekers aan de website kunnen inrichten en aanpassen. Hiermee wil Funda de woningzoeker tot dienst zijn door de bezoeker meer inzicht te geven in het huis. Bovendien kunnen de 2D/3D plattegronden, die geleverd worden door het Rotterdamse Floorplanner, ook ingericht worden, wat de beleving van de bezoeker verhoogt en vergroot. Voor de makelaar en voor Funda betekent dit dat er door de bezoekers langer wordt stilgestaan bij de huizen op de pagina’s van Funda.

Hogere verkoopkans

Funda claimt zij hiermee een volgende stap zetten in het transparant maken van de woningmarkt. Bovendien geeft een dergelijke toevoeging aan de presentatie van een huis op Funda een beter inzicht in de woning en voorkomt het eventuele teleurstellingen bij bezichtigingen. Inderdaad verhoogt dat de verkoopkans, want geïnteresseerden komen beter beslagen ten ijs en zullen zich een beter beeld kunnen vormen of het huis inderdaad aan hun ruimte- en inrichtingswens voldoet.

Technologische mogelijkheden

Algemeen directeur Joep Ketelaar stelt: “De huidige marktomstandigheden en technologische mogelijkheden vragen om nieuwe manieren om woningen te presenteren. Woningzoekers vragen zich in het zoektraject nog wel eens af of hun meubels passen in de nieuwe woning en/of een aanpassing van de woning het gewenste resultaat oplevert. Ook zien we dat de inrichting van de tuin een vraagstuk is.”

Floorplanner

Floorplanner bestaat al een aantal jaren en is een bijzonder innovatief en succesvol bedrijf dat op internationale schaal opereert op het gebied van online plattegronden. Hiermee hebben zij veel succes in o.a. de VS. Het leuke aan Floorplanner is, dat zij hun applicatie dusdanig hebben ingericht dat iedereen de plattegronden niet alleen kan inrichten maar ook makkelijk kan delen met het sociale netwerk. Het is zonde dat Funda, vooral in het licht van de door hun aangehaalde transparantie en technologische mogelijkheden, zich hier niet aan waagt. Wellicht uit angst voor eventuele kritische reacties op de gepresenteerde huizen op hun site, wat vanuit het oogpunt van een makelaarswebsite natuurlijk goed te begrijpen valt.

In de nieuwbouwbranche heeft Floorplanner zich al eerder, in samenwerking met Vorm, doen gelden voor het project Homerus (zie filmpje) in Almere. Het meest bijzondere was voor mij het artikel op CNN.com destijds over Floorplanner!

Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen

Binnenkort wordt het gelukkig wel mogelijk dat ingerichte plattegronden bewaard worden maar dan alleen binnen het eigen Funda-account. Op de vraag waarom de gebruikers de plattegronden niet met hun sociale netwerk mochten delen, wist Funda te melden dat “daar niemand bij gebaat is.” Dit klinkt mij zeer onwaarschijnlijk in de oren omdat op menig feestje juist dit soort informatie driftig besproken wordt. En ik moet eerlijk zeggen dat, mocht ik om welke reden dan ook op zoek zijn naar een ander huis, ook ik de mogelijke inrichting graag met mijn zusje in Spanje zou overleggen. Echter, vanuit de Funda- en makelaarsoptiek is dit natuurlijk goed te begrijpen, hiermee creëert Funda wel nieuwe mogelijkheden voor haar concurrenten. Vergelijkbare initiatieven zijn makkelijk en goedkoop te realiseren via bijvoorbeeld een dienst als Metropix , waarbij particulieren voor ongeveer € 20 hun eigen plattegrond geheel in 3D kunnen laten omzetten, inclusief een 3D filmpje en plaatsing op maps.

Stiekem hoop ik dat de makelaars langzamerhand inzien dat het echt transparant presenteren van het aanbod uiteindelijk leidt tot beter gekwalificeerde leads en hogere verkopen met minder moeite. Tot die tijd is het natuurlijk super, die vernieuwingen die Funda de afgelopen tijd allemaal heeft doorgevoerd op haar site: samenwerking met VBO, LMV, een samenwerking met Marktplaats aangegaan, makelaarsads gelanceerd, een nieuw design van de resultatenlijst doorgevoerd (met een mooie kaartapplicatie), google adsense geïntroduceerd, een samenwerking met HouseMovie aangegaan, interactieve plattegronden gelanceerd en ook waren zij launching partner van Google streetview in Nederland. Dus ze zijn volop in beweging en er komt nog veel meer. Amaze us!

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

10 Reacties

  JWT

  Iemand een deeplinkje naar een voorbeeld op Funda?

  Bovenstaand screenshot ziet er iig veelbelovend uit!

  Wie betaalt, wat?


  20 mei 2009 om 15:39
  venturo

  geen slecht moment nu de huizenmarkt compleet instort. nu al landelijk 45% minder verkopen. weekeinde meer met posting


  20 mei 2009 om 18:25
  Jacobien

  Ik wou dat ze gewoon meer zoekopties gaven. Ik ben momenteel bezig een kluswoning in A’dam te verkopen. Echt iets waar een bepaalde groep mensen naar op zoek is. Alleen kun je op woningsites niet zoeken op een term als kluswoning.

  Woningsites denken veel te veel in the box; plaats, grootte, prijs etc. Waarom geen zoekopties als: veel licht, modern, oude elementen, lange kamer, grote keuken etc.


  20 mei 2009 om 20:21
  Jorden Lentze

  Ziet er idd erg goed uit. Ben benieuwd hoe de overige woonsites hierop gaan reageren.


  22 mei 2009 om 04:38
  jack

  He heb zelf de volgende site gevonden met interactieve plattegronden maar dan voor de helft van de prijs van floorplanner.

  en nog een tip en plaarts je een JPG van hun op je funda site betaal ook geen 50 euro aan funda om je plattegrond te hosten.

  en dan plaats je interactieve plattegrond op je eigen site bespaar jezelf aardig wat geld


  8 juni 2009 om 03:09
  jack

  was ff de website vergeten http://www.euplans.com


  8 juni 2009 om 03:12
  EN Vastgoed vision

  EN Vastgoed vision is leverancier van dit product. Voor meer informatie zie onze website


  29 augustus 2011 om 10:31
  Kethan

  At last! Someone who undsastrnde! Thanks for posting!


  12 juli 2016 om 05:22
  Metior plattegronden

  Metior maakt plattegronden met fml bestand voor op Funda. Floorplanner plattegronden vandaag besteld is morgen in huis! Inclusief 3D renders van de plattegrond. Kijk voor meer informatie op: http://www.metior.nl


  26 oktober 2017 om 14:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!