De HTC Magic is de iPhone voor de massa: Review 2e Google Android phone

5 mei 2009, 03:51

Vodafone komt vandaag met de aankonding en prijs van de HTC Magic, de 2e Google telefoon met het nieuwe Android 1.5 operating systeem. Elegant, geen keyboard, video en een prachtig operating systeem wat zeer aan de iPhone doet denken. Alleen: dit os kan door álle telefoon fabrikanten gebruikt worden en het is ook nog gratis.

T-mobile heeft met een hele lelijke boxy telefoon (de G1) snel 1 miljoen Android-telefoons verkocht. HTC komt nu met een mooi exemplaar genaamd de HTC Magic. In deze review (er is een engelse en een nederlandse versie) ga ik eerst in op de hardware van de G2 die ik vergelijk met de iPhone en de Blackberry Bold. Verder bespreek ik de verschillen tussen Android 1.0 en 1.5 met het virtuele teoetsenbord en de video recorder en geef vervolgens een toer door het Android OS met zaken als Email (Gmail, exchange en pop3), een degelijke webbrowser, de app store en verder geef ik mijn mening over de G2 en Android. Kort samengevat: De iPhone voor de massa.

Natuurlijk is er nog een flinke hoeveelheid verbeteringen mogelijk. Ik wil zelf een elegante telefoon met een toetsenbord, ik moet de connectie tussen iets als iTunes en Android nog testen want dat is essentieel maar een prachtig gratis operating systeem met veel developers, met alle grote handset fabrikanten erachter, (behalve Nokia die nog tot inzicht moet komen, maar die echt een met Symbian een probleem heeft met een 10 jaar oud systeem), gaat en enorme vlucht nemen. Je herkent in Andoid zo sterk de invloed van Andy Rubi, de maker van de http://www.danger.com/ waarbij Tmobile de populaire Sidekickuitbracht waar half Hollywood mee rondloopt en die nadat hij wegging bij Danger alles nog eens keer totaal from scratch heeft opgebouwd. Goed voor Apple om wat echte concurrentie te krijgen.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

13 Reacties

  Laurens

  Dat typen zag er okay uit. Ben toch benieuwd.. de BB bold of deze..welke geniet de voorkeur Vincent?


  5 mei 2009 om 05:18
  mgvandenbroek

  Mooie review! Kekke gadget studio, ook. Heb je daar een foto van, Vincent? Ik heb zelf de Touch HD, die draait op Windows. Ik denk dat de Magic op Android zich bijzonder goed kan meten met de iPhone. Of hij ook echt voor de massa gaat worden, dat weet ik niet. In principe is de iPhone dat nu niet, hoewel dat misschien soms zo lijkt.


  5 mei 2009 om 05:24
  Bram Fasseur

  @Vincent zou je een aantal links naar foto’s gemaakt met de Magic willen plaatsen? Ik ben wel benieuwd naar de kwaliteit. Telefoon ziet er trouwens erg mooi uit, ik hou wel van dat witte design.


  5 mei 2009 om 05:49
  Ilya

  Hulde voor je review. Komt niet vaak voor dat ik rond deze tijd van de dag een complete video afspeel 🙂

  Bedankt voor je mening; je hebt mij aan het twijfelen gebracht….(wilde spoedig een iPhone halen).


  5 mei 2009 om 06:05
  chi666

  @Vincent, mooie review, Anroid heb ik getest op de G1 en toen besloten dat ik daar inderdaad mijn volgende phone van wil. Ik twijfel echter, geen keyboard… ik heb slechte ervaringen (ik geef toe, HTC met windhoos mobile 4) met on screen keyboards.

  Elegantie vind ik niet heel belangrijk, maar met de problemen van T-Mobile op mijn N95 met 3G in omgeving Utrecht zou ik best willen overstappen straks. Dat maakt het ook een stuk aantrekkelijker deze phone, maar… geen keyboard. De G1 had die wel (en mooi verstopt), maar had een paar andere kleine dingen waar ik niet heel blij mee was. Bijvoorbeeld de verlichting van het keyboard (waardoor de letters niet meer leesbaar waren).


  5 mei 2009 om 06:49
  vincente

  @tim Tja ik heb een goede spam filter maar niet perfect 🙂 Houd geen stijl weer lekker bezig.


  5 mei 2009 om 10:56
  Ralf Hesen

  Ik denk dat het die gaat worden Vincent:)

  Ralf – LemonAmsterdam


  5 mei 2009 om 10:57
  Monique

  jaja spam zeker LOL


  5 mei 2009 om 11:02
  Tim S.

  @Vincent

  ik hoop niet dat ze hiermee teveel schade aanrichten

  leedvermaak is easy, en ik moest zelf ook wel lachen

  succes ermee maar


  5 mei 2009 om 11:06
  MvO

  ”Ik wil zelf een elegante telefoon met een toetsenbord…”

  Dan denk ik aan de Nokia N97, wanneer verwacht je die te bespreken, Vincent? (en dank voor review)


  5 mei 2009 om 18:55
  Toonder

  Ziet er niet echt uit als spam om eerlijk te zijn…


  6 mei 2009 om 06:12
  Lucas

  Interessant verhaal, thanks!


  11 mei 2009 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!