Yahoo trekt stekker uit Geocities

27 april 2009, 04:06

{title}Koestert de mensheid in het algemeen oude gebouwen als iconen van voorbije, mooie tijden, op internet gaat het anders. Werd een paar weken terug al bekend dat Microsoft stopt met online encyclopedie Encarta, nu is Geocities van Yahoo aan de beurt (zie: cNet). In een verdere bezuinigingsslag helpt Yahoo dit ‘internetmonument’, opgericht in 1994, nog voor het einde van dit jaar definitief om zeep. Gebruikers kunnen terecht bij Yahoo’s webhostingdienst (niet gratis).

In 1999 (zie Webwereld) betaalde Yahoo nog 2,4 miljard dollar voor de site waar je zelf gemakkelijk internetpagina’s kon maken. De tekst op Webwereld uit 1994: “Uit goedingelichte bronnen is vernomen dat Yahoo, de op twee na populairste site van het World Wide Web volgens cijfers van Media Metrix, op het punt staat om Geocities – de nummer vijf op de lijst – over te nemen.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    André Scholten

    Toch jammer, mijn eerste eigen website zo rond ’97 was bij Geocities.


    27 april 2009 om 10:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!