Kindle 2.0 uitpakfeestje: 2009 het jaar van de eBooks?

4 maart 2009, 07:08

<a data-cke-saved-href=”http://www2.dik.nl/c/1593/400″ href=”http://www2.dik.nl/c/1593/400″>Je kijkt naar het Kindkle 2.0 uitpakparty video kanaal.</a>

Ik heb de Kindle 2.0 gisteren opgestuurd gekregen vanuit New York. In bovenstaand filmpje de uitpakfeestje waarin ik de Kindle 2.0 vergelijk met de Kindle 1,0, of en hoe hij in Europa te gebruiken is, hoe de BeBook (Nederlandse content, open source) , de Sony Reader en de Irex Iliad Reader het doen ten opzichte van de Kindle 2.0.

eBooks worden in 2009 erg populair is mijn voorzichtige voorspelling. eBook-stores als Amazon.com of Ebook.nl zullen erg belangrijk worden, maar ik ben erg benieuwd hoe de uitgevers omgaan met al die illegale eBooks die tegenwoordig net zo gemakkelijk te vinden zijn als mp3-files, zo lijkt het. Naast mijn uitpakparty-filpmje heb ik veel review filmpjes toegevoegd in het channel op Dik.nl (die nu sinds gisteren in de Amazon.com cloud hangt en 5x sneller is geworden).

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

14 Reacties

  LEx

  Handig filmpje, ik zat er net aan te denken om zo’n ding te kopen.

  Alleen wel balen van de Kindle dat je die PDF’s moet omzetten, wie betaald er nou nog voor boeken…


  4 maart 2009 om 07:47
  Catharina

  Zo’n Kindle is net zoiets als een auto waarmee je alleen bij de Shell mag tanken en met de Bebook mag dat overal.


  4 maart 2009 om 08:14
  Lex

  Goed punt van Catharina, maar de BeBook heeft geen Wifi en damn waarom is alleen Sonny op het idee gekomen om een aanraakscherm te gebruiken.

  Tijd voor Apple om reader op de markt te brengen!


  4 maart 2009 om 08:21
  Richard Enthoven

  De volgende BeBook komt met zowel WiFi als een touchscreen. Dus dat gaat zeker een mooi apparaat worden. Ik vind het Nederlandse aanbod aan eBooks nog wel tegenvallen. Weet iemand of hier in de toekomst verandering in gaat komen? Want wanneer ik eenmaal een eBook reader heb wil ik natuurlijk niet meer met normale boeken gaan slepen..


  4 maart 2009 om 08:26
  Catharina

  Ik heb zelf de Bebook en zie niet zo heel veel toegevoegde waarde in Wifi, maar zo’n touchscreen lijkt me dan weer wel handig. Maar dan nog lever ik met plezier wat van dat soort functionaliteiten in, zo dat ik maar niet gedwongen wordt om de boeken op een plek te kopen, zoals bij de Sony en de Kindle.


  4 maart 2009 om 08:39
  Tom – Estate

  Ik heb sinds kort een IRex en kan zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Ik denk zelf dat het nog wel even gaat duren voor dat deze producten echt gaan doorbreken (vooral door het gebrek aan nederlandse eBooks)

  Mijn Irex is dan ook gevuld met Engelse titels. Handig voor in de trein of thuis op de bank. Eindelijk de mogelijkheid om de papierberg eens weg te werken.


  4 maart 2009 om 09:52
  denniskramer

  @Richard: heb je toevallig ook enig idee wanneer de nieuwe BeBook op de markt komt?


  4 maart 2009 om 11:51
  vincente

  @lex je kunt elk document wat je wil vertalen sturen naar je eigen kindle email adres en je krijgt per omgaande het document vertaald voor de kindle terug. Kosten 0. Alleen draadloos afleveren kost geld maar dat kan niet met de kindle.

  @Tom hoe gaat het met het batterijen leven en opstart tijd? Kun je de wifi nu gebruiken voor andere zaken dan NRC? Heeft het nu support voor .doc etc?

  @catharina de http://www.mybebook.nl nieuwe versie ziet er goed uit. Hopelijk gaan nog een paar mensen kijken in cebit want daar laten ze het zien. Veelbelovend.


  5 maart 2009 om 06:23
  Amin

  Wow! Topfilmpje, volledig, duidelijk, informatief!


  6 maart 2009 om 01:04
  vincente

  Moet het woord UITPAKPARTY op marketingfacts te verwijderen van door Oscar Knippers, uitgever van Bright om het Dat is een (c) van Bright.


  10 maart 2009 om 12:04
  vincente

  Het woord UITPAKPARTY is nu UITPAKFEESTJE geworden dankzij het verzoek van Oscar de uitgever van Bright.


  12 maart 2009 om 16:32
  Webontwikkelaar

  Inderdaad een vet filmpje! Heb hem ook besteld.. ben benieuwd of hij mij bevalt, omdat ik nog altijd een voorstander ben van gewoon papier.


  22 september 2009 om 04:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!