En toen… gooide Google Latitude roet in het eten

9 februari 2009, 14:22

{title}

“LOL the future of Social Media now Latitude is here”. Alweer inspiratie via Twitter. Ditmaal van Bas van den Beld (SearchCowboys). Prachtige strip, interessante gedachte. Latiude is Google’s nieuwste LBS (hebben we hier nog niet over geschreven?). Bron: Abstrusegoose.com.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Fred Zelders

  Want….. ?

  N.B. Een ‘wazige’ post 🙁


  9 februari 2009 om 15:33
  Gosse AdB

  @Fred:

  Vind het overigens een leuke cartoon!

  Echter,de realiteit komt sneller dan we denken…

  Wat als de software een “3D optical” herkenningsfoutje maakt? En de ware blijkt:

  – Nice guy

  – Likes geek girls

  – Honest

  – Likes to play with Lego with kids

  Maar ja, als je dan aan de bar toch een Buckler biertje drinkt, van je door de mand…


  9 februari 2009 om 16:55
  mgvandenbroek

  @Fred: Ik snap je ook niet helemaal. Misschien digg je de humor niet. Maar misschien heb ik (of Bas van den Beld) een verkeerd verband gelegd dat niet bestaat.

  @Jaap Bloem: wat heb je toch een rijke fantasie 😉

  @Gosse AdB: Buckler? Is dat lekker bier? 😉


  9 februari 2009 om 17:17
  Fred Zelders

  @Mathijs: “Maar misschien heb ik (of Bas van den Beld) een verkeerd verband gelegd dat niet bestaat” <<< DAT is 't.

  Ik begreep de kop “En toen… gooide Google Latitude roet in het eten” in relatie tot de cartoon dus niet. Vandaar mijn predikaat ‘wazige post’.

  De catoon ‘digg’ ik helemaal. Maak je geen zorgen 🙂


  9 februari 2009 om 17:40
  Mark de Bruin

  Briljante strip.

  Ik ben een van de stakkers die een iPhone heeft en blijkbaar boycot Google die met deze hippe buddyfinder-dienst. Ik krijg namelijk “coming soon” te zien. Doen ze zeker express ofzo? Moet ik zeker overschakelen op een gPhone aka G1?


  9 februari 2009 om 17:46
  Arnold Reuser

  Welcome to the real world 😉


  11 februari 2009 om 09:05
  rubenbos

  Fantastische strip! Haha. Sneue is dat dit geen fictie is en zelfs geen toekomstmuziek. Face recognition zit al in software en het is alleen een kwestie van wachten tot zoekmachines dit gaan aanbieden. Ik kijk niet vreemd op als een zoekmachine het bij wijze van spreken volgende week lanceert.

  Dan gaat het echte “profilen” beginnen, iets wat nu natuurlijk ook al gebeurde zonder face recognition. Een date met het meisje van je dromen mislopen is dan nog de meest onschuldige vorm, je kan je beter druk maken om bijv. de Thaise douane die een foto van jou uit een ver verleden oprakelt met “een jointje op Lowlands”. Inderdaad, hier volstrekt normaal en legaal. En dat in combinatie met wat kritische opmerkingen die je ooit online gezet hebt over de politieke situatie in het land. De grap is ook dat de foto misschien niet eens door jezelf of door vrienden online gezet is.


  11 februari 2009 om 09:50
  Ellyanna

  i just saw lawrence yun speak last week. he's the chief economist for the national association of re.otlrsaone of his topics was why the inventory numbers were missing big piles of inventory.he put current housing supply at 3.7 million, not 2.3.the trend still looks to be favorable, but the months of inventory is more like 10, not 6.


  26 april 2016 om 01:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!