T-mobile introduceert G1 Android met een app-competitie

4 februari 2009, 15:46

Wat moet je doen om een telefoon te introduceren? Waarom niet software developers uitnodigen om iets voor die nieuwe telefoon te maken? T-Mobile introduceerde de G1 in Nederland op 30 januari. Om het toestel onder de aandacht te brengen was er een applicatie competitie georganiseerd waarin ontwikkelaars in 3 weken een leuke applicatie moesten maken. Winnaar is Martin Koel met MeterMaid die in 40 uur betaald parkeren super gemakkelijk maakt en die deze applicatie voor zijn zwangere vrouw creëerde.

Verder interviewde ik Bart van T-mobile over de applicatie competitie als marketing wapen, genomineerde Max Dammers van Max.nl die www.nukaart.nl maakte en praat ik over hoe eenvoudig het is om te ontwikkelen voor de G1 en Jurgen die voor de buren de Mekka finder ontwikkelde in 4 uur. Marjolijn (master of ceremony) vindt de iPhone toch beter. Review filmpjes over G1 hieronder:

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

2 Reacties

  mgvandenbroek

  Ha, nu hebben we waar ik Nu.nl van verdenk zelf ook met de G1 banner hier rechts. Da’s dus toeval 😉


  4 februari 2009 om 18:58
  hoberion

  G1 lijkt weer een stap vooruit in de mobile movement, je dik.nl gadget is echt geweldig btw. Ik begreep niet echt wat een extra video site toevoegde aan de internet scene maar ondertussen heb ik al weer 3 filmpjes bekeken 🙂

  nu nog even toevoegen aan boxee zodat ik het via mijn remote kan bekijken everts!


  4 februari 2009 om 19:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!