Dertien uur beeld per minuut op YouTube

Dertien uur beeld per minuut op YouTube

{title}Ja, dat is veel. Kort feitje, voor de geschiedenis. Tussen die dertien uur beeld per minuut die er op YouTube gezet wordt iedere dag, zit vast ook een heleboel bullshit die het kijken verre van waard is. Maar goed, het is wel een idiote, bijna niet voor te stellen hoeveelheid video. YouTube explodeert, meldde directeur EU-zaken Simon Hampton van Google gisteren aan het Europees Parlement in Straatsburg (/Nu.nl, ook BN De Stem).

Dertien uur video. Per minuut. Da’s 780 uur video per uur. En dat maakt 18720 uur per dag. Benieuwd wat dat allemaal kost om op te slaan. Die 1,65 miljard dollar heeft Google er in ieder geval nog lang niet uit. Hampton meldde het EP ook nog, dat YouTube in bepaalde landen wordt geblokkeerd. EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft, hierop inhakend, gisteren positief gereageerd op een suggestie van VVD-Europarlementslid Jules Maaten om de Europese Commissie software te laten ontwikkelen waarmee internetters in landen als China censuur kunnen ontwijken (bron: DFT ‘Brussel maakt software tegen internetcensuur’).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.