Dertien uur beeld per minuut op YouTube

4 februari 2009, 07:51

{title}Ja, dat is veel. Kort feitje, voor de geschiedenis. Tussen die dertien uur beeld per minuut die er op YouTube gezet wordt iedere dag, zit vast ook een heleboel bullshit die het kijken verre van waard is. Maar goed, het is wel een idiote, bijna niet voor te stellen hoeveelheid video. YouTube explodeert, meldde directeur EU-zaken Simon Hampton van Google gisteren aan het Europees Parlement in Straatsburg (/Nu.nl, ook BN De Stem).

Dertien uur video. Per minuut. Da’s 780 uur video per uur. En dat maakt 18720 uur per dag. Benieuwd wat dat allemaal kost om op te slaan. Die 1,65 miljard dollar heeft Google er in ieder geval nog lang niet uit. Hampton meldde het EP ook nog, dat YouTube in bepaalde landen wordt geblokkeerd. EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft, hierop inhakend, gisteren positief gereageerd op een suggestie van VVD-Europarlementslid Jules Maaten om de Europese Commissie software te laten ontwikkelen waarmee internetters in landen als China censuur kunnen ontwijken (bron: DFT ‘Brussel maakt software tegen internetcensuur’).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Paul Hottinga

  Enorm bizarre hoeveelheden, exploitatie kosten hiervan moeten gigantisch zijn.

  Zijn er ook cijfers over groei van aantal uren video`s per minuut van afgelopen jaren?


  4 februari 2009 om 09:18
  Karlijntje

  @matthijs

  Niet normaal dit soort aantallen ja

  en hoeveel van die uren video wordt dan ook daadwerkelijk bekeken, weet jij dat?


  4 februari 2009 om 10:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!