• Mobile
  wordt gesponsord door

ING introduceert ATM Locator met Augmented Reality

ING introduceert ATM Locator met Augmented Reality


Drie jaar na de introductie van de zoekmogelijkheid naar een geldautomaat via Google Maps introduceert ING een applicatie voor de nieuwe Google Android Telefoon.  Met ING Wegwijzer kun je naast het zoeken van een geldautomaat door middel van een twee-dimensionale kaart en door middel van een lijst, ook zoeken door middel van een camera-weergave à la Wikitude.

Mooie vorm van “Augmented Reality” waarbij de échte wereld (die je ziet met de camera) wordt geïntegreerd met de locatie informatie van de geldautomaten van alle banken in Nederland. Het is allemaal ontwikkeld door Mobilizy in nauwe samenwerking met SPRX Mobile en developers van ING. (Foto: Raimo van der Klein).

Update:
Het officiële ING persbericht kwam zaterdagochtend binnen met deze video.

 


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Jeetje, die zijn er vroeg bij; die Google Android smartphone ligt pas vanaf vandaag in de Nederlandse winkels!

  Best mooi trouwens, dat augmented reality kunstje. Jammer dat dat met een iPhone niet kan (omdat daar zit geen kompas in zit).

  geplaatst op
 • Die zijn er zeker vroeg bij! En ik heb m besteld :-))

  Is dit alleen voor ING ATMs vraag ik me dan trouwens af. Iemand?

  geplaatst op
 • Walter,

  Is voor alle ATM's in Nederland.. dus niet alleen ING.

  geplaatst op
 • @Raimo: wat is eigenlijk het doel van ING bij de ontwikkeling van deze applicatie?

  geplaatst op
 • @Marco

  Die vraag kan ING het best beantwoorden..

  Ik denk wel dat ze laten zien dat ze mobiele ambities hebben.

  Van Postbank wisten we dat natuurlijk al.

  geplaatst op
 • Zie dat Maarten ook foto's online heeft staan:
  http://www.flickr.com/photos/maarten/sets/72157613143138713/

  geplaatst op
 • En een dag nadat de blogs al over hebben geschreven kwam vanmorgen dit persbericht van ING:

  (...) G1 telefoon zoekt en vindt razendsnel een geldautomaat
  ING Wegwijzer voor Google Phone

  Amsterdam, 31 januari 2009 - Als eerste bank in Nederland biedt ING gebruikers van de Google Phone (G1) een gratis geldautomatenzoeker. Met de ING Wegwijzer, een exclusief ontwikkelde toepassing, kunnen Google Phone bezitters in een fractie van een seconde de dichtstbijzijnde geldautomaat vinden. Met het handige hulpmiddel loopt ING voorop bij het ontwikkelen van innovatieve applicaties voor de G1. Het programma werkt eenvoudig via de GPS- en kompasfunctie die standaard op iedere G1 telefoon zit. Door de ingebouwde camera op de horizon te richten wordt in het beeldscherm de looproute naar de dichtstbijzijnde geldautomaat zichtbaar.

  De ING Wegwijzer (bèta versie) is voor iedere G1 bezitter gratis te downloaden via de Android Marketplace. Diederick van Thiel, directeur Marketing Particulieren bij ING: “Deze toepassing toont aan dat ING inzet op innovaties die dagelijkse bankzaken voor de Nederlander echt makkelijker maken. De mobiele telefoon zal hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen omdat mensen steeds vaker onderweg hun geldzaken willen kunnen regelen. Het is onze eerste toepassing voor deze nieuwe internettelefoon, maar wij zijn vastbesloten nog meer innovatieve applicaties te ontwikkelen voor onze klanten.”

  De Google Phone is sinds deze week exclusief verkrijgbaar voor het Nederlandse publiek bij T-Mobile. De G1 is geschikt voor mobiel internet en draait op het Android besturingssysteem. Android is een ‘open source’ besturings- en ontwikkelplatform dat het voor iedereen mogelijk maakt om programma’s en toepassingen te maken en aan te bieden. (...)

  geplaatst op
 • Hele gave applicatie. Het lijkt me vrij eenvoudig om dit concept te gebruiken voor andere middelen dan het zoeken van een ATM. En inderdaad, ze zijn er snel bij. Prettig ook om te zien dat in ieder geval 1 groot bedrijf het lef heeft om niet alleen maar voor de iPhone te ontwikkelen. Ik begon de iPhone sites en applicaties lichtelijk moe te worden, alsof dit de enige smartphone is waarvoor leuke applicaties te maken zijn.

  geplaatst op
 • toegegeven, ik zag nooit iets in mobiele toepassingen maar dit heeft met toch wel verrast. Super. Wie heeft het nu precies bedacht? SPRX?

  geplaatst op
 • Het is een SPRXmobile initiatief en productie. Mobilizy uit Oostenrijk heeft de oorspronkelijke Wikitude software en de ING variant ontwikkeld. ING had het inzicht om voor het initiatief te gaan. Respect voor de ING organisatie om dit op te pakken en zo snel voor elkaar te krijgen.

  geplaatst op
 • Niet om te zeuren hoor maar staat die marker voor de dichtstbijzijnde geldautomaat niet verkeerd? Op dam 6 zitten toch 2 rabo geldautomaten? of laat hij alleen ing automaten zien?

  En hoeveel kostte deze applicatie de ING nou. Het is waarschijnlijk vertrouwelijk maar hebben we het over duizenden, tienduizenden, honderdduizend?

  geplaatst op
 • Wow. Impressive. Dat dit gewoon allemaal al mogelijk is en nog belangrijker: het is gewoon kei effectief en nuttig, dus zal het enorm snel opgepakt worden door de massa. Dit soort toepassingen gaan mijn geliefde iPhone de das omdoen.

  Ik lijk wel een ouwe lul, maar wat gaan de ontwikkelingen supersnel zeg. Dit augmented reality concept is toch eigenlijk iets van een slechte Sci-fi film uit de 70er jaren. Maar nee, het is al realiteit!

  geplaatst op
 • Leuke dienst maar als we straks ook virtueel (cash) geld op de telefoon hebben staan waarom zou ik dan (buitenlanders daar gelaten) behoefte hebben aan deze applicatie? De behoefte aan cash neemt eerder af als toe lijkt mij.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.