ING introduceert ATM Locator met Augmented Reality

30 januari 2009, 17:01

Drie jaar na de introductie van de zoekmogelijkheid naar een geldautomaat via Google Maps introduceert ING een applicatie voor de nieuwe Google Android Telefoon. Met ING Wegwijzer kun je naast het zoeken van een geldautomaat door middel van een twee-dimensionale kaart en door middel van een lijst, ook zoeken door middel van een camera-weergave à la Wikitude.

Mooie vorm van “Augmented Reality” waarbij de échte wereld (die je ziet met de camera) wordt geïntegreerd met de locatie informatie van de geldautomaten van alle banken in Nederland. Het is allemaal ontwikkeld door Mobilizy in nauwe samenwerking met SPRX Mobile en developers van ING. (Foto: Raimo van der Klein).

Update:

Het officiële ING persbericht kwam zaterdagochtend binnen met deze video.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  mangold

  Jeetje, die zijn er vroeg bij; die Google Android smartphone ligt pas vanaf vandaag in de Nederlandse winkels!

  Best mooi trouwens, dat augmented reality kunstje. Jammer dat dat met een iPhone niet kan (omdat daar zit geen kompas in zit).


  30 januari 2009 om 18:33
  Walter Vos

  Die zijn er zeker vroeg bij! En ik heb m besteld :-))

  Is dit alleen voor ING ATMs vraag ik me dan trouwens af. Iemand?


  30 januari 2009 om 19:27
  Raimo

  Walter,

  Is voor alle ATM’s in Nederland.. dus niet alleen ING.


  30 januari 2009 om 19:45
  media

  @Raimo: wat is eigenlijk het doel van ING bij de ontwikkeling van deze applicatie?


  30 januari 2009 om 19:56
  Raimo

  @Marco

  Die vraag kan ING het best beantwoorden..

  Ik denk wel dat ze laten zien dat ze mobiele ambities hebben.

  Van Postbank wisten we dat natuurlijk al.


  30 januari 2009 om 20:07
  media

  En een dag nadat de blogs al over hebben geschreven kwam vanmorgen dit persbericht van ING:

  (…) G1 telefoon zoekt en vindt razendsnel een geldautomaat

  ING Wegwijzer voor Google Phone

  Amsterdam, 31 januari 2009 – Als eerste bank in Nederland biedt ING gebruikers van de Google Phone (G1) een gratis geldautomatenzoeker. Met de ING Wegwijzer, een exclusief ontwikkelde toepassing, kunnen Google Phone bezitters in een fractie van een seconde de dichtstbijzijnde geldautomaat vinden. Met het handige hulpmiddel loopt ING voorop bij het ontwikkelen van innovatieve applicaties voor de G1. Het programma werkt eenvoudig via de GPS- en kompasfunctie die standaard op iedere G1 telefoon zit. Door de ingebouwde camera op de horizon te richten wordt in het beeldscherm de looproute naar de dichtstbijzijnde geldautomaat zichtbaar.

  De ING Wegwijzer (bèta versie) is voor iedere G1 bezitter gratis te downloaden via de Android Marketplace. Diederick van Thiel, directeur Marketing Particulieren bij ING: “Deze toepassing toont aan dat ING inzet op innovaties die dagelijkse bankzaken voor de Nederlander echt makkelijker maken. De mobiele telefoon zal hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen omdat mensen steeds vaker onderweg hun geldzaken willen kunnen regelen. Het is onze eerste toepassing voor deze nieuwe internettelefoon, maar wij zijn vastbesloten nog meer innovatieve applicaties te ontwikkelen voor onze klanten.”

  De Google Phone is sinds deze week exclusief verkrijgbaar voor het Nederlandse publiek bij T-Mobile. De G1 is geschikt voor mobiel internet en draait op het Android besturingssysteem. Android is een ‘open source’ besturings- en ontwikkelplatform dat het voor iedereen mogelijk maakt om programma’s en toepassingen te maken en aan te bieden. (…)


  31 januari 2009 om 08:06
  Koen Roumen

  Hele gave applicatie. Het lijkt me vrij eenvoudig om dit concept te gebruiken voor andere middelen dan het zoeken van een ATM. En inderdaad, ze zijn er snel bij. Prettig ook om te zien dat in ieder geval 1 groot bedrijf het lef heeft om niet alleen maar voor de iPhone te ontwikkelen. Ik begon de iPhone sites en applicaties lichtelijk moe te worden, alsof dit de enige smartphone is waarvoor leuke applicaties te maken zijn.


  31 januari 2009 om 15:30
  Peter

  toegegeven, ik zag nooit iets in mobiele toepassingen maar dit heeft met toch wel verrast. Super. Wie heeft het nu precies bedacht? SPRX?


  31 januari 2009 om 16:42
  peter

  Niet om te zeuren hoor maar staat die marker voor de dichtstbijzijnde geldautomaat niet verkeerd? Op dam 6 zitten toch 2 rabo geldautomaten? of laat hij alleen ing automaten zien?

  En hoeveel kostte deze applicatie de ING nou. Het is waarschijnlijk vertrouwelijk maar hebben we het over duizenden, tienduizenden, honderdduizend?


  1 februari 2009 om 16:04
  Joshua Schoenaker

  Wow. Impressive. Dat dit gewoon allemaal al mogelijk is en nog belangrijker: het is gewoon kei effectief en nuttig, dus zal het enorm snel opgepakt worden door de massa. Dit soort toepassingen gaan mijn geliefde iPhone de das omdoen.

  Ik lijk wel een ouwe lul, maar wat gaan de ontwikkelingen supersnel zeg. Dit augmented reality concept is toch eigenlijk iets van een slechte Sci-fi film uit de 70er jaren. Maar nee, het is al realiteit!


  1 februari 2009 om 16:33
  venturo

  Leuke dienst maar als we straks ook virtueel (cash) geld op de telefoon hebben staan waarom zou ik dan (buitenlanders daar gelaten) behoefte hebben aan deze applicatie? De behoefte aan cash neemt eerder af als toe lijkt mij.


  2 februari 2009 om 08:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!