Webwinkel Vakdagen 2009: Maud Bergs (Kieskeurig.nl)

Webwinkel Vakdagen 2009: Maud Bergs (Kieskeurig.nl)


Crisistijden? Niet bij Kieskeurig.nl. Woensdag interviewde ik Maud Bergs van Kieskeurig.nl op de Webwinkel Vakdagen en kwam ik erachter dat Kieskeurig juist nu stappen onderneemt. Zo heeft de vergelijkingssite zich onder andere ten doel gesteld om meer vrouwen te trekken. Een nieuw papieren magazine, tweejaarlijks, met een oplage van een miljoen stuks (!), meegeseald met ‘een Sanoma-titel’ moet hiervoor gaan zorgen.

Ook de bezoekersaantallen blijven stijgen op de website. Leuk. Maar: hoe gaat een onafhankelijke partij als Kieskeurig eigenlijk om met fraude en bijvoorbeeld spelfouten in de reviews? Wie zijn eigenlijk de klanten? Hoe laveert Kieskeurig door de recessie? Check het filmpje voor de antwoorden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Kieskeurig valt bij de tweede vraag al door de mand. De klanten van Kieskeurig zijn niet de bezoekers, maar de adverteerders. Daarnaast stelt de interviewer in de laatste seconden van het internieuw dat Kieskeurig onafhankelijk is. Dat kan nooit als je jezelf laat betalen door de adverteerders.

  geplaatst op
 • Wat is dat nou voor mannen / vrouwen verhaal? Wat heeft dat in godsnaam met kieskeurig te maken.

  geplaatst op
 • @sebastiaan
  Nagenoeg alle media laat zich (deels) betalen door adverteerders. Ook kranten, magazines en tv-zenders. Adverteerders sluiten onafhankelijkheid niet uit. Lezers zijn belangrijker dan adverteerders. Zonder lezers/bezoekers überhaupt geen adverteerders. Dat begrijpen uitgevers ook en dus wordt de lezer/bezoeker niet in het ooitje genomen.

  Ook de Consumentenbond blijft daar maar mee schermen. Advertentievrij dus onafhankelijk. Wat een belediging aan andere redacties.

  geplaatst op
 • @Niels
  Op het moment dat jij een onderzoek kunt laten zien waaruit blijkt dat de meerderheid van de bezoekers van Kieskeurig snappen dat ze op een betaalde link klikken dan krijg je van mij gelijk.

  geplaatst op
 • @Sebastiaan
  Ik heb werkelijk geen idee wat dat met onafhankelijkheid heeft te maken.

  De prijzen zijn idd content. Dat kieskeurig een vergoeding vraagt aan die winkels om de hele site in de lucht te houden lijkt me niet onredelijk. Kieskeurig zou natuurlijk ook de bezoekers om geld kunnen vragen en de winkels er gratis opzetten. Dan schuiven de rest van de vergelijkers allemaal één plaatsje op.

  En je onderschat de gemiddelde internetter.

  geplaatst op
 • Als ze een heel team hebben die op de reviews letten en berichten. Misschien moet het team dan eens keer z`n ogen open doen.

  Hoevaak lees je geen berichten die gewoon van een adverteerder afkomen? Juist. Te vaak.

  geplaatst op
 • Op Kiespeurig.nl staat "voor consumenten en door consumenten". Dat klopt niet. Het is een commercieel bedrijf dat zich laat betalen door andere commerciele bedrijven. Ik denk dat Niels voor Kieskeurig.nl werkt en daarom niet snapt waarom ze niet onafhankelijk zijn. Ze doen zich voor als de consumentenbond, maar gaan gewoon voor de hoogste bieder op de advertentieplaatsen.

  geplaatst op
 • Sorry, ik werk niet voor kieskeurig. De Volkskrant, Elsevier, HP/de tijd, NRC.next, RTL nieuws, etc zijn allemaal commerciële bedrijven en deels afhankelijk van adverteerders. Redactie en commercie zijn doorgaans strikt gescheiden. Ik weet het niet, maar ik denk niet dat Kieskeurig marchandeert met de informatie. Bezoekers zijn nog schaarser dan adverteerders. Je behoort de bezoeker dan ook nog serieuzer te nemen dan de adverteerder. Er zullen ongetwijfeld fabrikanten zijn die eigen producten de hemel in prijzen en de concurrentie de grond in beoordelen. Dat blijft veelal het probleem met het grotendeels anonieme internet.

  geplaatst op
 • "Dat ligt ongeveer op 55% mannen, 55, 65... ik denk inderdaad zelfs 45% vrouwen... dat zal het zijn..."

  Goh wordt Kieskeurig ook door dieren en aliens bezocht? Hallo Maud, wat is het nou??

  geplaatst op
 • Gezien de hoeveelheid reacties en de aard van de discussie, lijkt het mij zinnig om ook even te reageren.
  Kieskeurig is inderdaad een commercieel bedrijf, dat klopt. Maar toch staat dit los van de onafhankelijkheid en objectiviteit van Kieskeurig.nl. De volgorde van webwinkels op Kieskeurig is op basis van de prijs die de webwinkels aan producten koppelen. De positie van de winkel staat dus los van de verdiensten en wordt op geen enkele manier beïnvloed door Kieskeurig.
  Alle reviews, zowel product- als winkelreviews, worden gecontroleerd en zijn van hoge kwaliteit. De uiteindelijke score van de winkels worden voor 50% bepaald door de mening van de consument en voor 50% aan de hand van een lijst met objectieve punten. Mits onderbouwd worden alle reviews meegenomen. Daarbij is niet belangrijk of deze positief of negatief zijn.

  geplaatst op
 • heeft zij over seksshop of zo want ik begrijp niet wat ze bedoelt met mannen bezoeken meer dan vrouwen?
  Ik vind het vaag allemaal, en ik denk dat kieskeurig niet onafhankelijk is..

  geplaatst op
 • Ik heb zelf 2x een poging gedaan om een negatieve beoordeling te plaatsen bij kieskeurig.nl over een keuken leverancier (bleek ook te adverteren). Beide reacties zijn niet geplaatst. Toen een positieve reactie gegeven en die stond een dag later op de site. Trek zelf je conclusie.

  geplaatst op
 • @J.v. Houten
  Advies: stuur een mailtje naar Kieskeurig.
  Mijn ervaring is dat wanneer je aan ze vraagt waarom een beoordeling niet is geplaatst, zij netjes antwoorden met hun motivatie. Volgens mij zijn ze namelijk echt wel bereid om mee te denken.

  geplaatst op
 • Mw. Maud Bergs komt niet ërg 'zeker' over als het gaat om een simpele vraag als de percentages.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.