Jaap.nl introduceert huizen zoeken met iPhone App

28 januari 2009, 06:30

Jaap.nl heeft wat nieuws: huizen zoeken via je iPhone (zie: iPhoneclub). De nieuwe iPhone App ‘Schudden voor gebruik’ kun je gebruiken als je als huizenzoeker door een buurt rijdt en een huis te koop ziet staan. ‘Uit onderzoek van JAAP.NL blijkt dat huizenzoekers voor 85% eerst een buurt zoeken, dan er gaan rond rijden en dan pas serieus naar huizen gaan kijken.’ Het enige wat je hoeft te doen als je een huis te koop ziet staan, is je iPhone te schudden. Je krijgt dan een omschrijving, makelaarsinformatie en de verkoopprijs op je iPhone te zien. ‘Leuk’, vinden ze het bij Jaap.nl. Zie bovenstaande video (eigen productie Jaap.nl, goede acteerprestaties van directeur van JAAP.NL, Hans Voorn):

“Dit is een innovatie in de huizenmarkt. Leuk! De iPhone is enorm populair en hiermee kunnen iPhone gebruikers makkelijker dan anderen huizenzoeken. Het is wachten nu tot er meer toestellen komen met zowel schud als GPS functionaliteit.”

Leuk, inderdaad. Maar nuttig? Gaan we dit allemaal doen? Hoeveel iPhones waren er ook alweer verkocht? Tegen de 100.000? Nou ja. Het is wel innovatief, in ieder geval. Ik twijfel nog een beetje over dat schudden…

{title}

Op dit moment staat de app in de zakelijke afdeling van de Apple’s Appstore op nummer 2. De applicatie is gemaakt door TTY Internet Solutions, dezelfde ontwikkelaar die eerder ook verantwoordelijk was voor de applicatie van de Nationale Vacaturebank.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

14 Reacties

  mangold

  Mooi, handig, en dat ‘schudden voor gebruik’ maakt de app ook nog ‘ns leuk. Alleen jammer dat die hele huizenmarkt op dit moment aan ’t instorten is…


  28 januari 2009 om 07:09
  mgvandenbroek

  @Carl: tja, die timing lijkt niet zo denderend. Hoewel innovatie natuurlijk, ook in tijden van crisis, altijd goed is (denk ik). Misschien heeft Hans hier nog interessante overwegingen bij? 😉


  28 januari 2009 om 07:22
  mangold

  Een leuke innovatie in crisistijd zou het in deze app opnemen van een koopjeszoeker zijn. Even schudden, en je krijgt een op Google Maps uitgestippelde route langs tien huizen binnen de door jou gewenste prijsklasse die de afgelopen tijd sterk in vraagprijs gedaald zijn, of sowieso al onder de momentele marktprijs zitten.

  Of een soort veiling op afslag: je gaat op bezoek bij de huizen die je interesseert, en voert de prijs die je het waard vindt in je persoonlijke app in. Die app houdt vervolgens de prijsdalingen in de gaten, en geeft je automatisch een seintje zodra de prijs op of onder het door jou gewenste niveau komt. En op dat moment begin je dan pas met onderhandelen…

  En ach, als je er even voor gaat zitten verzin je zo nog tien andere conceptjes die behalve gewoon leuk en handig ook enigzins vernieuwend zijn 😉


  28 januari 2009 om 07:48
  hanrusman

  NU.nl kwam toch al met dat schudden?

  Heb ook mijn bedenkingen.. een groep die de iPhone weet te vinden is of student/scholier en heeft geen geld om een huis te kopen of weet zijn weg op het internet ook wel te vinden. Het is leuk bedacht maar komt wat mij betreft wat jaren te vroeg.


  28 januari 2009 om 07:54
  Erwin

  Waarom knipoogt iedereen hier naar elkaar? Is dat codetaal om verborgen boodschappen over te brengen of een teken om aan te geven dat je lid van een bepaald geheime club bent?


  28 januari 2009 om 08:16
  Remco de Vries

  @Erwin: 😉

  Leuke applicatie. De ideeen die Carl schetst zouden erg goed zijn trouwens, als die er toch eens zouden komen.


  28 januari 2009 om 08:36
  Hans Voorn

  @Matthijs: ja, tegen de stoming in, zo is JAAP.NL

  @Carl: kom een bij ons een biertje drinken, wie weet komt daar iets leuks uit

  @Han: jaren te vroeg? dat snap ik niet, ik maak er nu al dankbaar gebruik van. Wat meer jammer is, is dat hij alleen op de iPhone werkt


  28 januari 2009 om 10:09
  Rene

  Best aardig, als er makelaars aandelen in kunnen kopen

  of in een google ad vorm dan komen jou huizen als eerst boven drijven. Daarbij weten die jongens idd niet hoe ze huizen moeten slijten op dit moment, dit is een leuk extra kanaal.


  28 januari 2009 om 11:45
  Claire Boonstra

  Wat een negativiteit over deze mooie stap van Jaap.nl!

  Hoezo een paar jaar te vroeg? Jaap.nl is juist heel slim geweest door nu te komen met een mooie en slimme app voor één veelgebruikt platform (de iPhone). Dan kun je flink experimenteren met een relatief grote groep, zonder meteen voor alle duizenden mobieltjes te hoeven optimaliseren. Die uitrol kan dan met de lessons learned in de volgende fase gebeuren.

  En juist in crisistijd innoveren is inderdaad slim. Mensen stoppen echt niet volledig met leven, noch met huizen kopen (hoewel ‘de media’ ons graag anders doen geloven). Het is alleen een stuk minder dan normaal – maar wil nog niet zeggen dat helemaal niets meer gebeurt. En als de markt straks weer aantrekt (gaat toch echt ooit wel gebeuren) dan loopt Jaap.nl mijlenver vooruit, en hebben de andere partijen het nakijken.

  Well done!


  28 januari 2009 om 13:47
  Paul Hottinga

  @han over de doelgroep kan ik kort zijn, hier sla je volledig de plank mis. iPhone is een relatief dure telefoon met prijzige abonnement, de doelgroep is zeker niet alleen studenten.

  Ik zie juist heel veel mensen van 25-40 met een iPhone, ook interne onderzoeken die ik hierover hebben gelezen bevestigen dit.

  @hans top juist in deze moeilijke tijd om de huizenmarkt is innovatief de enige manier om te blijven opvallen! Zou leuk zijn als jullie de resultaten van de app delen!


  28 januari 2009 om 17:27
  yvoschaap

  Heb hem vanwege deze post gedownload, en het werkt precies zoals het zou moeten werken. Top!


  29 januari 2009 om 10:03
  Raymond de Vries

  Ik ben geen Iphone bezitter, maar ik vind dit wel een geniaal idee. Waarom zou je nu niet met iets nieuws mogen komen?

  Jaap.nl is nu in ieder geval weer onder de aandacht, dus doel bereikt lijkt mij en naar mijn mening ook op een positieve manier.


  29 januari 2009 om 12:10
  Hans Voorn

  Resultaten so far: nr 3 in de App Store en 4000 downloads!


  29 januari 2009 om 15:31
  Mitch

  Lachen toch, iedereen staat schuddend voor de verschillende huizen.

  Veel succes Hans

  http://www.VerkoopSneller.nl


  1 februari 2009 om 15:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!