Encyclopaedia Britannica start wiki (vervolg)

23 januari 2009, 05:46

Al jaren worstelt de gerenommeerde Encyclopædia Britannica met haar bestaansrecht. Steeds meer mensen zetten hun encyclopedie te koop en op internet heeft Wikipedia de leidende positie. Reden voor Britannica om vorig jaar het roer om te gooien en een wiki te starten voor bijdragen van internetgebruikers.

Het heeft blijkbaar een jaar geduurd, want vandaag lees ik in de NRC.next en op de website van Telegraaf dat Britannica een beetje Wiki wordt. Bezoekers van de internetversie van Britannica kunnen hun eigen artikelen op de site plaatsen als hun naam en adres bekend zijn bij de redactie en wanneer ze een abonnement hebben op britannica.com. Dit heeft Jorge Cauz gezegd in een interview met The Sydney Morning Herald.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    DirkII

    Werd eens tijd, dit hadden ze veel eerder moeten doen. De inhoud van Britannica vind ik persoonlijk soms erg karig, zeker voor de hippere en recente trends.


    23 januari 2009 om 09:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!