Emakina lanceert het Web 3.0 met LiveSite Technologie

15 januari 2009, 06:43

ING Lion Deposit

Jarenlang was het ontwikkelen van een website een zaak van informatici en grafische ontwerpers: je moest technologieën beheersen met ingewikkelde namen als HTML, CSS, JavaScript, JPG en Flash. Sinds deze week kan zelfs een niet-techneut (ik) mooie websites bouwen. Een webcam is voldoende met Live Technology van Emakina aldus het persbericht (pdf). Bovenstaande afbeelding is afkomstig uit een campagne van Emakina voor ING België. Het filmpje duurt lang, je moet er even voor gaan zitten. Na de I need to go campagne, bieden ze dit keer een kijkje achter de schermen van een campagnesite voor ING Lion Deposit.

Ik denk dat de inspiratie kwam van eerdere campagnes waar ook veel gebeurde rondom de website (Lees: ‘Het internet wordt gesloopt’ en ‘Het duel van Club Internet.’

Goed dat ze er aan gedacht hebben aan het einde pro-actief linkjes aan te bieden naar o.a. Twitter, Digg etc. om zo de campagne viraal op gang te krijgen. Alleen jammer dat er dan weer geen sharing van visuals of video wordt aangeboden. Moet ik weer knippen en plakken met printscreen om een plaatje te bemachtigen. Hoe dom. Het valt niet mee, dat Live Technology. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

10 Reacties

  Paul van Eijden

  Volgens mij heb je nog steeds informatici en grafische ontwerpers nodig om een mooie website te maken. Immers moet tegenwoordig elke website interactief zijn, het is niet meer zoals “vroeger” dat je wat informatie online zette of een filmpje en voila een website. Mensen willen gepersonaliseerde content, kunnen inloggen om gegevens door te geven, etc. Daarnaast is het ook prettig dat de website er mooi uitziet anders haakt men snel af, vandaar de grafici.


  15 januari 2009 om 07:54
  Paul van Eijden

  Hmm, cursus humor ook wel op z’n plaats hiero 🙂 *whoops*


  15 januari 2009 om 08:03
  media

  Prachtig gedaan!


  15 januari 2009 om 08:22
  Sodacan

  Ingewikkeld technologie die JPG. Ben er nog steeds niet uit… 😉


  15 januari 2009 om 10:09
  mgvandenbroek

  @Sodacan: Hahaha. Ja, daar moet je heel wat programmeertalen voor beheersen 😉


  15 januari 2009 om 11:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!