Gratis adverteren en geld verdienen bij je concurrenten

9 januari 2009, 11:23

Baby awardSinds een paar maanden behoor ik tot de doelgroep jonge ouders en bezoek ik andere websites dan voorheen. Ik moet zeggen er gaat een wereld voor mij open. Ik wist niet dat er zoveel nuttige (informatie) sites waren voor jonge ouders. Het begon bij mij met de aanschaf van de babykamer via internet. Ging helemaal prima. Inmiddels heb ik al heel veel speelgoed online aangeschaft. Babydump.nl en Baby-walz.com zijn momenteel mijn favorieten als het gaat om shoppen. Als het gaat om informatie dan zijn Babyinfo.nl en Oeiikgroei.nl favoriet. Via die laatste kwam ik op deze papadag een weer eens een online award tegen. Na de Website van het jaar 1, Website van het jaar 2, de usubilty award, de Spin Awards, de Broos van Erp Prijs, de Vosko Trofee, de Thuiswinkel Awards en nog vele vele andere awards is er nu de Baby & Kids Website Awards! Daar wil ik meer van weten. Want eigenlijk is het een briljante manier om gratis te adverteren bij je concurrenten die ook weer je klanten zijn en er vervolgens ook nog geld aan over te houden!

Meer over deze award

Om consumenten meer wegwijs te maken in het enorme overzicht aan Baby & Kids Websites worden voor de tweede maal op de Negenmaandenbeurs de Baby & Kids Website Awards uitgereikt aan de beste webshop en infosite. De verkiezing wordt georganiseerd door Babyplaats in samenwerking met de Negenmaandenbeurs (18-22 februari 2009). De winnaars van de Baby & Kids Awards worden op 19 februari 2009 bekend gemaakt in Amsterdam RAI tijdens de NegenmaandenBeurs. Van 7 januari tot 15 februari 2009 kan gestemd worden. De stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De jury completeert de score met een inhoudelijk rapport per site; deze rapportscore telt ook voor 50 procent mee.

Verdienen en besparen

Normaal gaan mijn nekharen vaak omhoog staan bij verkiezingen, want er is altijd wel iets af te dingen op de procedure, maar ik moet eerlijk toegeven, ik vind het slim van Babyplaats.nl! Ik had nog nooit van die site gehoord. Via de award-verkiezing komen ze met banners (die de genomineerden natuurlijk graag gratis op hun site plaatsen) in contact met ontzettend veel potentiële bezoekers op de sites waaraan ze al geld verdienen. Briljant. Twee keer verdienen dus en zelf geld besparen om bezoekers te werven! Want wat is Babyplaats? Babyplaats heeft een winkeloverzicht met winkels die (een deel van) het assortiment etaleren. Hierdoor wordt het voor kopers efficienter om te zien of een webshop iets leuks voor je heeft. Daarnaast is het voor de webshop interessant daar babyplaats fungeert als een soort extra online filiaal en extra etalage.

Meer voorbeelden?

Kennen jullie nog meer van dit soort verkiezingen waarbij de verkiezing een middel is om een ander doel te bereiken?

Mark de Bruin
Online specialist (app & web) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is een senior marketingprofessional met expertises in online marketing, innovatie en apps op basis van inzichten uit de markt en klant onderzoek. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en weer 9292 (vanaf 2022).

Categorie
Tags

9 Reacties

  Max

  Ja, is dit niet iets van Joop van den Ende ook doet? 98347 awards verzinnen en vervolgens verdelen onder zijn eigen musicals?


  9 januari 2009 om 13:55
  Dusta

  Dan zijn er nog de bezoekers die via deze post op babyplaats terecht komen, vandaar geen link?


  9 januari 2009 om 15:10
  Mark de Bruin

  Inderdaad. Ik wilde geen reclame maken 🙂


  9 januari 2009 om 20:10
  Tony

  Wij zijn zelf één van de 20 genomineerden in de categorie ‘Infosites’ en het is inderdaad een slim initiatief van Babyplaats/Negenmaandenbeurs, maar niet in die mate dat wij dit zien als ’twee keer verdienen’.

  Vergeet niet dat dergelijke exposure voor de genomineerden ook weer extra bezoekers/inkomsten oplevert. Dat een deel daarvan weer terugvloeit naar Affiliate4you/Babyplaats is om het even. Voor ons is het bijvoorbeeld weer een goede exposure toe naar de genomineerden in de categorie ‘Webshops’ (en vice versa) en een aanleiding om weer een extra nieuwsbrief te versturen 😉

  Ik ben van mening dat het niets uitmaakt waar je bezoekers vandaan komen, zolang ze maar geinteresseerd zijn in de content en blijven hangen op je site. Dat deze bezoekers dan uiteindelijk ook goed converteren (niet alleen financieel) is iets waar je als website-eigenaar eigenlijk alleen maar naar streeft.

  Conclusie: alle partijen in deze krijgen de aandacht die ze willen en verdienen er uiteindelijk allemaal aan.

  Om op jouw slotvraag terug te komen: battleofthebabes.nl is bijvoorbeeld ook een verkiezing die georganiseerd wordt/werd om een ander doel te bereiken: bezoekers voor mokkels.nl.


  9 januari 2009 om 22:13
  Paulo Lopes

  @Mark

  Gefeliciteerd met je ouder/vaderschap welkom to the club! Kijk ook eens op Marktplaats.nl (beste rubrieken zijn de kinderspullen ooit ergens gelezen) en als je echt een beetje exclusieve babykleertjes (o.a.Nike) wil uit VS check dan Ebay.com.

  Nederlandse babykleren site heb ik een persoonlijk favoriet http://www.simplycolors.nl. Kun je leuke kleren een persoonlijke tint geven voor niet al te duur.


  10 januari 2009 om 00:12
  Auto

  De baby business is ook volwassen geworden op het net.


  10 januari 2009 om 02:08
  Mark de Bruin

  @Tony: dus eigenlijk zeg je dat je met deze verkiezing meer terugkrijgt dan wat je erin stopt?Misschien is dit wel een voorbeeld van 1+1=3? PS: leuke site trouwens beschuitmetmuisjes.nl! Ook die kende ik nog niet PS2: Ook bedankt voor je voorbeeld, nu kon ik weer even “babes” bekijken. Werkgerelateerd 😉

  @Paulo: Thanx 😉 Simplycolors gebruiken wij ook veel. Daar hadden we leuke jurkjes met de naam van mijn dochter laten makem. Handig voor op het kinderdagverblijf’ 😉


  10 januari 2009 om 10:11
  Ellen Schepers

  Hoi Mark, Check als jonge vader dan ook eens bulbby.nl, leuke gepersonaliseerde kado’s zoals tassen, kindertrolleys, shirts, lakentjes, etc. Ik ben ook aan het overwegen om mij als webwinkel aan te sluiten bij Babyplaats. Had ik dit nou maar eerder gedaan dan had ik misschien ook kans gemaakt op een prijsje ;).


  12 januari 2009 om 18:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!