Habbo organiseert virtuele Elfstedentocht

5 januari 2009, 06:49

Habbo organiseert virtuele ElfstedentochtHet is nu al zeker dat de Elfstedentocht dit jaar doorgaat. Op vrijdag 16 januari om 16.00 uur organiseert virtuele wereld Habbo.nl namelijk de eerste editie van de virtuele Elfstedentocht. Bezoekers van Habbo worden uitgedaagd om via de website een uitgebreid schaatsparcours te trotseren. De winnaar van deze digitale ‘tocht der tochten’ wacht eeuwige roem en een grote prijs.

In totaal moeten de deelnemers tweehonderd kamers in het virtuele hotel vol sneeuw en ijs doorschaatsen om de finishlijn te bereiken. Een flinke uitdaging, maar Lotus, Hotel Manager van Habbo.nl heeft hoge verwachtingen: “Met een gemiddelde leeftijd van 14,5 jaar is voor veel van onze bezoekers de ‘echte tocht’ meer legende dan herinnering. Op deze manier kunnen zij toch eens dit legendarische evenement meemaken. Langs de route is gratis snert en warme choco te krijgen. We verwachten dan ook dat duizenden Habbo’s mee zullen doen.”

Tijdens de tocht komen de Habbo’s langs virtuele ‘stempelposten’ waar ze codewoorden kunnen vinden die nodig zijn om kans te maken op de hoofdprijs. De Habbo die als eerste alle codewoorden vindt en opstuurt, wint 50 Credits (de betaaleenheid in Habbo), een virtuele trofee en natuurlijk de eeuwige roem. De overige deelnemers die de tocht succesvol uitlopen krijgen een virtueel lintje en maken kans op mooie prijzen.

De virtuele Elfstedentocht is ook te volgen via Habbo Radio, de internet radiozender van Habbo. De DJ’s van de zender (zelf ook actieve Habbo’s) zullen luisteraars voorzien van live commentaar en staan uitgebreid stil bij de einduitslag. Ook in de weken voor de tocht wordt er aandacht besteed aan het evenement tijdens meerdere voorbeschouwingen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Jacobien

  Volgens een aantal Friezen hier, is de hype rondom de elfstedentocht typisch Hollands. Zelf zien ze het meer als een leuke gebeurtenis, een feestje, maar niets om nou zo’n ontzettende drukte over te maken.

  Er wordt hier in het dorp ook keurig op de ijsbaan geschaatst. Als er al idioten zijn die bv. proberen op het IJsselmeerijs te lopen, zijn het over het algemeen niet-Friezen


  5 januari 2009 om 07:10
  Remco de Vries

  Eerste woord wat bij mij opkwam was: “Idiotie” ;p <- ! Maar ik kon een glimlach toch ook niet onderdrukken, leuk idee, ik kan me voorstellen dat zij een aardige opkomst verwachten.


  5 januari 2009 om 07:12
  media

  Ik vind het wel slim dat ze hier op inspelen; verbaasde me eerlijk gezegd al dat sites als Hyves er nog niet op waren ingesprongen.


  5 januari 2009 om 07:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!