Slideshare-review (17): Pretentieuze Youth Marketing Trends

1 januari 2009, 10:00

Het internet wemelt dezer dagen van de goede wensen voor het komende jaar. Ook ik wens u vanaf deze plek het allerbeste toe. Maar, Let’s face it: ook in 2009 wordt het weer een jungle. De wereld verandert sneller dan menig marketeer kan bijbenen. Het is niet meer de vraag wat de vrouw wil, het is de vraag wat de klant wil. En in tijden van onzekerheid is er markt voor waarzeggers, bol-kijkers, wichelroede-loerders en andere toekomstvoorspellers. Met de nodige scepsis klikte ik dan ook de bovenstaande presentatie van Graham Brown van MobileYouth aan: Youth Marketing Trends 2009.

Een toepasselijke titel voor de eerste januari, maar wel nogal pretentieus. Gelukkig zijn het vooral oude wijsheden en netelige vragen die we aan het begin van het jaar, vol met goede voornemens, weer eens aan onszelf moeten stellen.

Brown trapt niet in de val van het proberen de toekomst te voorspellen. Hij trapt deels open deuren (met fraaie visuals) in. Zo af en toe is het echter nodig om weer eens goed te kijken naar onze deuren en vast te stellen of we ze nog wel open hebben staan.

Een paar zaken die mij bevielen:

  • De jeugd van tegenwoordig is niet anders, (ook al besteden we miljoenen om onszelf wijs te maken dat deze generatie anders is)
  • Stop met je campagnes (want zodra je stopt is iedereen je weer vergeten)
  • Het gaat er niet om dat je goed bent. het gaat erom dat je relevant bent.
  • Niemand denkt bij het opstaan aan jouw merk.

En een overweging die twee weken geleden in SlideShareReview 15 aanhaalde:

Waar ben je anders voor ter wereld (als bedrijf) dan om je klanten relevante diensten of producten te bieden?

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!