Aan de slag met Mobidoki.com

23 december 2008, 08:44

{title}

Vanaf internet zelfgemaakte multimediaberichten versturen naar een mobiele telefoon. Dat bestaat al, maar de dienst Mobidoki.com stuurde er gisteren een persbericht over. Ik kreeg er een vouchercode bij, waarvoor hulde. En dacht: ik ga het even uit proberen.

In het persbericht schrijft Mobidoki: ‘Het is een innovatie in integratie tussen computers en mobiele telefonie. Door eigen video’s, foto’s en audio aan berichten toe te voegen, krijgen ze een persoonlijker tintje en daardoor een grotere impact dan een standaard smsje.’ De site is beschikbaar in 200 landen via 700 providers. Vind het er zelf erg kinderachtig uit zien. Zeker niet toepasbaar voor bedrijfsomgevingen. Daar denken ze bij Mobidoki anders over:

‘Voor het bedrijfsleven betekent Mobidoki een nieuwe creatieve oplossing om klanten te benaderen. De toepassing “Mads”, operationeel vanaf 3 januari aanstaande, leent zich uitstekend voor het versturen van persoonlijke uitnodigingen, persoonsgebonden toegangsbewijzen en op de persoon gerichte reclameboodschappen. Voor een breder bereik in één keer, is de toepassing integreerbaar gemaakt voor digitale adressenbestanden, zoals CRM.’

Ik heb de dienst net zelf even uitgeprobeerd. Heb twee berichten ontworpen, nadat ik me snel even registreerde (geen bevestiging per e-mail, wél per sms met een activatiecode). Ik vind de defaults wat basic, maar als je er echt voor gaat zitten kun je er wel wat moois van maken. De site werkt verder snel, en is redelijk intuïtief. Ze zitten er kort op bij Mobidoki, want ik kreeg al een mailtje van oprichter Antoine Aarts dat ze gezien hadden dat ik een bericht verstuurd had. Ik neem aan, dat ze dat alleen bij mensen doen, die testvouchers hebben ontvangen.

Allemaal leuk om uit te proberen. Maar je wil ook resultaat. Uiteraard heb ik om te testen, een mobidoki-dinges naar mezelf gestuurd. Ik wacht nog steeds. Dat is wel jammer, want ik ben toch wel benieuwd hoe het eruit ziet. Dat bericht ontvangen, daar gaat het uiteindelijk om. Maar misschien heb ik zelf iets fout, hoewel er wel een mobidoki is afgeschreven van mijn account. Je zou zeggen…

Een mobidoki kost:

 • €4,90 – 15 berichten
 • €9,90 – 35 berichten
 • €19,90 – 75 berichten

Vette korting dus, als je veel mobidokiet (hét nieuwe woord voor 2009?). Ben heel benieuwd hoe mensen de levensvatbaarheid inschatten van deze dienst. Ik heb zelf het idee, dat het een beetje mosterd na de maaltijd is. We willen dit en alles mobiel, en niet via een desktop. Toch?

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Ik heb je berichtje net binnengekregen. Drempel om te openen is overigens hoog; moet eerst doorklikken op de link en dan een applicatie downloaden en installeren. Het is dat je zo aandrong anders was ik al lang afgehaakt 😉


  23 december 2008 om 08:52
  mgvandenbroek

  Ik heb het bericht dat ik naar mijzelf heb gestuurd nog steeds niet ontvangen. Komt misschien omdat ik zo’n totaal niet gangbaar HTC ding heb. Dan nog.

  Drempel om te openen is inderdaad groot. Ik geloof zelfs, dat ie helemaal RealPlayer moest opstarten, net. Dat is wel wat omslachtig. Verder vond ik wat je dan te zien krijgt op je mobiele schermpje, erg tegenvallen met datgene wat ik in alle creativiteit heb zitten ontwerpen (een hert met tekst erin, net zoals hierboven). Iemand wél overtuigd?


  23 december 2008 om 08:58
  Annet

  De naam is wel vrolijk! Zoiets lijkt me eerder succesvol voor JibJab, of niet?


  23 december 2008 om 09:17
  Remco de Vries

  Als de drempel om te openen inderdaad zo hoog ligt, hebben ze in principe bij mij (en veel anderen) al gefaald.

  Leuk om zoiets te mogen ontvangen, maar ik ga geen dingen downloaden/installeren om iets te kunnen bezichtigen.

  Ik neem aan dat ze dat zelf ook bedacht hebben?


  23 december 2008 om 09:18
  Antoine Aarts

  Mobidoki is een eerste versie van een hele reeks aan producten en diensten welke internet en telefoon dichter bij elkaar brengt. Er zijn op dit moment 2 verschillende tools, Moods, waarbij filmpjes, foto’s en tal van andere zaken “bij elkaar kunnen worden gebracht” tot 1 grote clip. En er is een heeleenvoudige tool waarbij een JPG eenvouding naar een mobiel kan worden verzonden.

  Het meest eenvoudig zou inderdaad zijn geweest als telecom providers eenduidig in hun werkwijze zijn. Bijv. KPN is zeer terughoudend met stream en andere blokkeren zelfs content.

  Wij van mobidoki kijken zeer goed naar alle opmerkingen en hopen die door de tijd heen op te lossen.


  23 december 2008 om 09:56
  Johan

  Ik heb net Mobidoki geprobeerd en even ‘nieuws mobidoki’ gegoogled, kom ik hier terecht. Ik zit hier in het buitenland en heb net dat gratis bericht verstuurd, werkt prima. hoefde ook niks te downloaden. ben wel benieuwd wat er verder nog komen gaat…


  23 december 2008 om 11:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!