Frans Nauta en het Innovatie Platform drama

19 december 2008, 07:09


Frans Nauta werd in 2003 gebeld door Jan Peter Balkenende met de vraag of hij de secretaris van het Innovatie Platform wilde worden. Dat was Nauta’s grote droom. Een paar maanden later zag hij dat het mis ging, na 8 maanden wist hij dat hij weg moest en na 1,5 jaar was hij ook echt weg. Als relief een interview met Wiebe Draijer, directeur McKinsey die nu in het platform zit en veel genuanceerder praat, verder ook in bovenstaande Dik-verzameling de mening van Balkenende zelf (zie ook: Innoveren in het centrum van de macht).

Het Innovatie Platform was voor Nauta een zeer goede leerervaring maar er werd niets serieus bereikt. Waarom ging het mis? Wat had hij kunnen doen om het te voorkomen? Hoe staat Nederland er qua innovatie voor? Een gesprek van 20 minuten gesprek over het Innovatie Platform drama, zijn huidige job als lector Public Innovation. Verder praat Frans Nauta ook over de adoptie van een kind in Kenia (dat gaat van januari to mei duren). Hij wil via internet blijven werken.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  “Uiteindelijk was het best gruwelijk op een aantal momenten, ja.” Lekkerrrrrrrre quote! 😉


  19 december 2008 om 07:18
  media

  Boek met plezier gelezen (linkje even toegevoegd voor de liefhebbers ;-).

  Hier laat Dik.nl overigens haar meerwaarde goed zien door meerdere video’s rondom dit onderwerp te tonen. Top! Wat vond je trouwens zelf van het boek Vincent?


  19 december 2008 om 07:29
  Hatsekee

  Weet je wat ik niet snap; als je kijkt naar subsidiepotten…….zo veel geld, voor wat nu precies? Wie controleert? De subsidieverlener zelf? Die zal niet zo snel toegeven dat er met zijn geld niet zoveel bereikt is. Ik pleit voor een onafhankelijke partij die overheidssubsidies controleert. Hoeveel geld heeft innovatieplatform gekregen en wat hebben ze ermee bereikt? Wat krijgen de leden eigenlijk voor hun diensten? Klopt gewoon niet voor mijn gevoel.


  22 december 2008 om 09:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!