Idealize sinds vandaag in beta-fase

24 november 2008, 13:01

{title}Met iets minder stilte dan hiervoor is Idealize vandaag in beta live gegaan. Tijdens de Emerce Eday in Rotterdam viel de bus hierboven mij al op en Marco Derksen schreef eind september al over de geruchten van de lancering. Idealize is onderdeel van de Ilse Media Groep en beoogt het volgende: ‘Idealize is een platform rondom vernieuwing in Nederland. Idealize inspireert, verbindt, stimuleert en portretteert vernieuwers.’

Idealize kent een thinkstyle wat eigenlijk een weergave moet zijn van je profiel, interesse en als je wilt ook portfolio. Je kunt eigen werk uploaden maar ook andere artikelen die je op Idealize vind aan je thinkstyle toevoegen. Idealize richt zich op de segmenten uit de creative class (van Richard Florida) als ik het zo lees: “Designers, architecten, software developers, marketeers, business developers, ondernemers, wetenschappers. Maar waarom ook niet voor juristen, financiers, diplomaten en iedereen die professioneel bezig is met het ontdekken en bedenken van nieuwe markten, ontwerpen, producten en oplossingen.”.

Naast het feit dat ze eigen content produceren en dit met de community hopen te gaan doen zullen ze ook content aanbieden van de volgende partners:

Architectenweb, Design.nl, Springwise, Retailtrends, SecondSight, Sync, Extendlimits, Mensmerk, Kennislink, Nieuweproductenbedenken.nl, Rethinkingmedia, InFeite.nl, Blueshots en Materia.nl.

Na de beta login kon ik makkelijk een eigen account aanmaken en heb maar direct ook een artikel gepubliceerd. Binnen 15 minuten had ik mijn eerste reactie zelfs al binnen (wat daarna eerder een zinloze discussie werd). Het design oogt rustig en overzichtelijk en ik heb het gevoel dat ze een mooie niche gaan creëren waardoor zowel Bright als Sync (om het maar even te categoriseren) wellicht onnodig worden of het in ieder geval moeilijk gaan krijgen. Idealize ziet er in ieder geval veel belovend uit met voldoende breedte en diepte zo op het eerste gezicht.

Hieronder in ieder geval de screenshots van de hoofdmenu’s waardoor je ook een beetje gevoel krijgt wat er onder deze menu’s komt te hangen:

www.flickr.com

aymanvanbregt's Idealize platform voor creativiteit, innovatie en inspiratie photoset aymanvanbregt’s Idealize platform voor creativiteit, innovatie en inspiratie photoset

Dit artikel is tevens geplaatst op mijn blog Ayman || digital marketing | business concepts.

Ayman is digitaal Strateeg die betekenisvolle digitale verbindingen tussen bedrijven en klanten creëert. Ayman helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Als digitaal strateeg zet hij digitale (en sociale) media om in digitale waarde, digitale ervaringen en sociale business. In opdracht voor kleine en grote organisaties ontwikkelt Ayman digitale concepten, geeft advies en trainingen op het op het snijvlak van marketing & communicatie en internet & nieuwe media. Daarnaast heeft hij een aantal eigen initiatieven opgericht, zoals de Nederlandse Social Media Academie (NSMA).

Categorie
Tags

9 Reacties

  Dennis Sievers

  Hm, jammer, ik krijg nog een ‘binnenkort online’ op de frontpage. Ben wel benieuwd overigens, is de beta momenteel slechts voor genodigden?


  25 november 2008 om 06:43
  Kim Swagemakers

  Hi Dennis, stuur me een mailtje en ik stuur je een uitnodiging voor de bèta. kim[@]idealize.nl


  25 november 2008 om 06:57
  media

  Ben ik eens een dagje offline, gaat idealize live! 😉

  @Kim: heb je voor mij ook een uitnodiging voor de beta? alvast dank!


  25 november 2008 om 07:06
  Kim Swagemakers

  @marco: check je mailbox, invite ligt al sinds gisterochtend op je te wachten ;). Ik stuur m voor de zekerheid nog een keer.


  25 november 2008 om 07:39
  Remco de Vries

  Ziet er goed uit, voor zover ik dat kan zien aan de screenshots en de ‘binnenkort’ pagina. Ben benieuwd.


  25 november 2008 om 07:50
  media

  @Kim: zie nu dat jou mails in mijn spambox zijn gekomen; inmiddels gevonden en ik ga het uiteraard bekijken!


  26 november 2008 om 18:24
  Vincent

  Ha Kim,

  Ben ook benieuwd.

  groet uit Rotterdam!


  1 december 2008 om 11:04
  Angelo

  Kim, je vergeet de helft… Dank je..


  1 december 2008 om 13:45
  luc

  … en nu open voor iedereen: http://www.idealize.nl


  2 december 2008 om 12:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!