SPIL GAMES en Nederlandse gamers wereldwijd nummer 2

11 november 2008, 10:00

{title}De groei zit er nog steeds goed in bij SPIL GAMES. Waar afgelopen mei nog sprake was van 75 miljoen spelers per maand is de grens van 100 miljoen bereikt. Daarmee passeert SPIL GAMES giganten zoals MSN en AOL op het gebied van online spelletjes. Alleen Yahoo Games kent een iets groter bereik. Het bedrijf baseert deze conclusie op de comScore Media Metrix volgens het persbericht.

Waar SPIL zich richt op zogenaamde casual games hebben de Nederlandse “hardcore” gamers de nummer 2 positie op de World Cyber Games (de olympische spelen voor gamers) behaald, achter Zuid-Korea. Is Nederland dan toch het gameland bij uitstek?

In Nederland worden door de SPIL GAMES portals 2 miljoen spelers bereikt verdeeld over jonge tieners, meisjes en vrouwen. Het Nationaal Gaming Onderzoek laat zien dat 71 procent van de leeftijd 8-12 op gameportals speelt, 45% van 13-19 jarigen, 39 procent van alle 20-34 jarigen, 32 procent van 35-49 en 17 procent van de 50 plussers. Voor consoles is dit rijtje getallen als volgt: 71 procent, 57 procent, 43 procent, 26 procent en 7 procent. Dat ligt dus behoorlijk dicht bij elkaar. Niet gek gezien de explosie van casual games voor consoles en de steeds geavanceerdere games die via gameportals te spelen zijn.

De vraag is hoe lang deze twee game werelden gescheiden blijven. Er zijn mensen die zeggen dat de online casual markt het gaat winnen van consoles maar dat denk ik niet. Beiden zullen de sterke groei van nu (>10 procent voor consoles en > 25 procent voor online gaming) doorzetten maar het onderscheid casual / hardcore zal steeds moeilijker te maken zijn. Voorlopig kunnen we trots zijn dat Nederland in beide werelden goed meedraait!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Rik Haandrikman

    Leuke binnenkomer op Marketingfacts, Peter 😉

    Spil timmert natuurlijk gewoon hard aan de weg met hetgeen waar ze goed in zijn: Traffic. Heel veel traffic. Misschien een beetje een ‘one trick pony’, maar als je dat ene truukje zo goed doet denk ik dat je erg trots mag zijn.

    Opvallend trouwens dat 9 van de 10 casual gaming partijen toch die focus op kids of vrouwen leggen. Spelen mannen geen casual games? Nu liggen bij ons de verhoudingen man/vrouw toch meer richting de 50/50, maar ik geloof dat we daar toch echt een uitzondering in zijn. Heeft iemand enig idee of er casual gaming sites/portals zijn die zich specifiek op volwassen mannen richten?


    12 november 2008 om 15:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!