Doc Searls spreekt 20 november op het VRMevent

Doc Searls spreekt 20 november op het VRMevent

{title}Vendor Relationship Management (VRM) is onderdeel van de trend waar klanten en gebruikers steeds meer de controle overnemen en bedrijven deze steeds meer uit handen geven. De DataPortability Workgroup is hier mee bezig voor Social Media data en ProjectVRM doet dit op het gebied van CRM.

VRM is eigenlijk ‘CRM op zijn kop’. De klant initieert de vraag en beheert zelf de relatie met de verkoper. Doc Searls, onder andere bekend van The Cluetrain Manifesto, geeft leiding aan ProjectVRM op het Berkman Center van de Harvard Universiteit. Na zijn presentatie eerder dit jaar bij MobileMonday is hij op 20 november terug voor het VRMevent in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

Al sinds het ontstaan van CRM-systemen in de jaren ‘90 wordt er gesproken over een manier waarop de klant een gedeelte van de taken kan overnemen. Het is erg kostbaar om uitgebreide profielen van klanten vast te leggen en in het beste geval weet je -slechts- alles over de relatie die de klant heeft met jou, maar ben je nog steeds onwetend over de relaties die de klant heeft met andere aanbieders. Enkel de klant zelf kan, mits voorzien van de juiste mogelijkheden, een overzicht geven aan de veelvoud aan behoeftes. VRM biedt de tools waarmee de klant de relaties met verschillende aanbieders kan beheren. Bij VRM blijft de klant eigenaar van haar eigen gegevens en beheert zelf welke aanbieders toegang krijgen.

Het VRMevent heeft als doel VRM te introduceren en door middel van praktijkcases te concretiseren, want zelfs Doc Searls zegt dat VRM “zo nieuw is, dat het eigenlijk nog niet eens bestaat”. Er zullen enkele presentaties worden gegeven en naast twee praktijkcases is er voldoende ruimte om vragen te stellen tijdens de paneldiscussie.

Het VRMevent is een initiatief van mijzelf namens (Rebelic), Maarten Lens-FitzGerald van (SPRXmobile), Naos Wilbrink van (RapidSugar), Michiel Drabbe en Bart Stevens (beide iChoosr). RapidSugar en Rebelic zijn tevens sponsor van het VRMevent.

Het (kosteloze) event wordt gehouden van 14.00 tot 18.00 uur in het Regardz Event Center Olympisch Stadion Amsterdam en is uitstekend te bereiken met zowel openbaar als eigen vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig onder het Olympisch Stadion. Na afloop is er de mogelijkheid om tijdens een drankje met de sprekers en panelleden van gedachten te wisselen. Op VRMevent.nl kun je je kosteloos aanmelden, vind je meer informatie en worden de andere sprekers deze week aangekondigd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • @timan: goed! Ik heb zelf helaas een ander congres, maar in ieder geval succes de 20e.

  geplaatst op
 • Top, ik kom! Doc Searls is echt een heel interessante spreker.

  geplaatst op
 • Interessant zeg, ga zeker proberen hier bij te zijn.

  geplaatst op
 • Helemaal top, kan er zelf niet bij zijn maar ben zeker geinteresseerd. Timan, komt er ook nog een verslag na afloop?

  geplaatst op
 • @Marco; ja, ga ik voor zorgen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.