Interview Mariëlle Sijgers: Recruiter van het jaar dankzij sociale netwerken

10 november 2008, 06:41

Mariëlle Sijgers is recruiter van het jaar geworden. Het juryrapport stelde: ‘Marielle Sijgers van Cyberdigma is geslaagd in het ontwikkelen van een zeer creatieve oplossing. Zij heeft uitermate goed aansluiting gevonden bij de leef? en denkwereld van de te werven doelgroep, is daarbij afgeweken van de gebaande paden en heeft beproefde methoden links laten liggen.’ Dat vraagt om een interview (ongeknipt, één take, dus mét interrupties).

Cyberdigma was op zoek naar aanvullend talent op het eigen team. De propositie afstudeerders een onvergetelijke zomer te bieden. Helemaal in lijn met ‘the purple cow’ van Seth Godin dus; doe iets bijzonders. Ook qua werk en banen, want ze hebben dus banen bedacht bij de talenten die zich aandienden, niet mensen gezocht voor werk dat gedaan moest worden.

Belangrijk is dat men heel erg dicht bij zichzelf is gebleven en heel authentiek hebben gecommuniceerd. Ze hebben vooral de blogosphere en alle netwerken die ze, met alle medewerkers, tot hun beschikking hebben ingezet. Van Hyves tot Linkedin, Mindz tot Frankwatching, Molblog en studentenverenigingen.

Bij deze wervingsactie is men uitgegaan van de kracht van sociale netwerken, niet alleen online. Zo was één van de statements: neem een vriend of vriendin mee naar de power meetup. Een soort ‘massa sollicitatie met een snufje Idols’. Met 20 aanmeldingen kwamen er 30 mensen opdagen. Over viraal potentieel gesproken.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

3 Reacties

  Ronald van den Hoff

  Topper toch?


  10 november 2008 om 14:02
  jkivit

  @bas: opgenomen met Flip? Het geluid is wat zacht…

  @ronald: zeker, kan ze dat bij ons ook regelen 😉


  10 november 2008 om 16:32
  chi666

  @John: ja en sorry 🙂

  De bij de vorige video beloofd aankoop van een voetje is nog niet gedaan, dus voor stabiliteit was het nu een macbook, 2 schilderijen en een schaakbord om het camera op hoogte te krijgen. Helaas daardoor wat verder weg voor de mic. Gaan we aan werken 🙂


  10 november 2008 om 17:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!