Kredietcrisis is begonnen in Nederland!

27 oktober 2008, 08:23

{title}Woensdag 22 oktober 2008, ten kantore van AM, Crystal Tower, Orlyplein 10 in Amsterdam wordt het eindelijk duidelijk, Brad Inman de internet- en vastgoed guru vanuit de States stelt dat de origine van de hedendaagse kredietcrisis wellicht gezocht dienen te worden in de Tulpencrisis van februari 1637 (het klopt: check Wiki). Alle aanwezigen: de Nederlandse projectontwikkelaars, Meeus en Jaap.nl kijken elkaar verwonderd aan. Zo die zit… Dachten we dat we slachtoffer waren van onethisch Amerikaans handelen. Of, in het slechtste geval, van onze eigen hebberigheid. Blijkt dat wij het uitgevonden hebben…

De kredietcrisis en de gevolgen werden uitvoerig besproken tijdens de Brad Inman meetup. ‘s Middags was er een discussie met vastgoedbedrijven en Brad Inman (Inman.com, Homegain.com), ‘s avonds een brancheborrel met Brad, de verschillende huizensites, projectontwikkelaars, uitgevers en een makelaar. Niet alleen de crisis werd besproken, ook werd er gediscussieerd over waar het heen gaat met de markt. En het ging over interessante sites in de huizenmarkt: Homegain, Curbed, inman.com, Trulia, Realtor, Sir55 en SecondBloom.

Brad Inman maakt, in het kader van ‘I’m taking some time off.’, een rondreis door Europa om kennis te maken met mensen uit de internet- en vastgoed industrie. Zelf heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend in de VS met zijn bedrijven als Homegain.com, Inman.com en Turnhere en participaties in onder andere curbed.com e.a. De uitkomsten van de dag waren verrassend: rating en reviews van huizen en nieuwbouwprojecten zijn heel normaal in de VS en dragen bij aan de transparantie, welke juist nu noodzakelijk is in deze donkere tijden.

Curbed.com, een nieuw bedrijf waarin Brad participeert, schijnt intussen in de VS heel succesvol te zijn. ‘People love to talk about houses, why not let them?’ stelde Brad en daar was eigenlijk iedereen het wel mee eens.

Uiteindelijk bleek vooral bij de borrel dat iedereen zich afvroeg hoe de makelaardij in Nederland zou kunnen blijven bestaan. Temeer daar, met uitzondering van Edwin van Osch van Makelaarshuys van Dongen, geen enkel makelaarskantoor aanwezig was. Er gingen zelfs serieuze stemmen op om bijvoorbeeld Meeus te kopen. Daarnaast bleek dat er interessante samenwerkingsverbanden mogelijk zijn in de toekomst tussen diverse huizenzoeksites.

In ieder geval wist Hans Voorn van Jaap.nl te melden dat aan het einde van de maand Jaap.nl met een aantal opzienbarende nieuwe widgets komen die het de consument mogelijk maken hun woningen te delen. En dat is volgens Inman een goede zaak.

De eerste uitkomsten van de meetup zijn intussen concreet geworden, vanuit de VS heeft Google Base contact opgenomen om te kijken hoe we het Nederlandse huizenaanbod op Base kunnen krijgen! En, we zijn hartelijk uitgenodigd deel te nemen aan de Inman Connect in New York in januari. Niet alleen in woord ook in daad (een aantal vrijkaarten). Brad en alle deelnemers bedankt!

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

1 Reactie

    Hypotheek, pensioen, lijfrente en de kredietcrisis

    Wat betekent de kredietcrisis voor u?


    28 oktober 2008 om 10:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!