Google lanceert AdSense for Games Bèta

10 oktober 2008, 06:55

Dinsdag maakte Google de lancering van een nieuwe dienst bekend: AdSense for Games. De naam zegt het al, Adsense-advertenties in video games. Hiermee zet Google in samenwerking met overgenomen partner Adscape Media haar eerste stappen in de wereld van online gaming. Daarbij biedt zij ontwikkelaars of uitgevers van online games de mogelijkheid om in-game AdSense advertenties (tekst, beeld en video ads) te vertonen. Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet, is te zien in onderstaand filmpje, dat Google op haar Inside AdSense blog toonde deze week.

Met de nieuwe dienst wil Google inspelen op een groeiende markt. Uit cijfers van comScore blijkt dat meer dan 25 procent van de internetgebruikers wekelijks online games speelt. Dit zijn meer dan 200 miljoen internetgebruikers wereldwijd.

De betàversie zal voorlopig alleen beschikbaar worden voor uitgevers van online games die meer dan 500.000 gameplays hebben. Daarvan moet minimaal 80 procent afkomstig zijn uit de VS of de UK.

David van Dam
Managing Director Performics Nederland bij Performics Nederlands

David van Dam is een senior online marketeer met een specialisatie in performance marketing. SEA, SEO, web analytics, usability en conversie optimalistie: het zijn allemaal onderwerpen waar hij mensen niet alleen graag mee helpt, maar ook erg graag over praat en schrijft. Voor Marktingfacts zal David zich richten op nieuws, trends en andere interessante ontwikkelingen op het gebied van online performance en conversiemarketing.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Henk van Hulst

    De online ervaring van de gebruiker heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Whats next Google??

    Bestaat er al een anti adsense filter?


    10 oktober 2008 om 08:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!