Google lanceert AdSense for Games Bèta

Google lanceert AdSense for Games Bèta

Dinsdag maakte Google de lancering van een nieuwe dienst bekend: AdSense for Games. De naam zegt het al, Adsense-advertenties in video games. Hiermee zet Google in samenwerking met overgenomen partner Adscape Media haar eerste stappen in de wereld van online gaming. Daarbij biedt zij ontwikkelaars of uitgevers van online games de mogelijkheid om in-game AdSense advertenties (tekst, beeld en video ads) te vertonen. Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet, is te zien in onderstaand filmpje, dat Google op haar Inside AdSense blog toonde deze week.

Met de nieuwe dienst wil Google inspelen op een groeiende markt. Uit cijfers van comScore blijkt dat meer dan 25 procent van de internetgebruikers wekelijks online games speelt. Dit zijn meer dan 200 miljoen internetgebruikers wereldwijd.

De betàversie zal voorlopig alleen beschikbaar worden voor uitgevers van online games die meer dan 500.000 gameplays hebben. Daarvan moet minimaal 80 procent afkomstig zijn uit de VS of de UK.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • De online ervaring van de gebruiker heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Whats next Google??

    Bestaat er al een anti adsense filter?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.