Brad Inman komt naar Nederland: het begin van e-vastgoed?

10 oktober 2008, 07:43

{title}Via Inman News, het toonaangevende en grootste real estate blog van de VS kreeg ik het bericht binnen dat oprichter Brad Inman binnenkort naar Nederland komt. Gezien het feit dat ik met Fundament All Media toch een beetje betrokken ben bij internet en vastgoed, heb ik de goede man gemaild en gemeld dat ik hem graag zou willen ontmoeten. Tijdens mijn gesprekken met Inman, kwam de vraag naar voren of ik het leuk zou vinden om iets te organiseren tijdens het verblijf van Brad in Amsterdam. Dat leek mij leuk, daarom wil ik oproepen om te komen naar de “connect” borrel/meetup met Brad Inman in Amsterdam op 22 oktober. Een leuke kans voor iedereen die zich met internet en vastgoed bezighoudt om elkaar te ontmoeten, te inspireren (want zo denderend gaat het allemaal niet in de markt) en natuurlijk kennis te maken met Brad. Waarom zou je eigenlijk Brad Inman willen ontmoeten?

Want, wie is dat eigenlijk? Brad Inman is de oprichter van Inman News. Daarnaast is hij bekend geworden met homegain.com, een internet leads generator voor onroerend goed welke hij in 2005 voor $100.000.000 heeft verkocht aan Classified Ventures. Daarnaast heeft hij onlangs Turnhere.com opgericht, een internet video productie dienst voor het MKB.

Inman News is een onafhankelijke nieuwsdienst gespecialiseerd in Real Estate. Via zogenaamde syndication leveren zij content aan ongeveer 50.000 kranten en websites. Elk jaar organiseert Inman de Amerikaanse variant van de Provada, Inman Connect.

Een interessante man om te ontmoeten. Er zijn ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen op de Amerikaanse Real Estate markt. Naast natuurlijk de kredietcrisis, heeft de manier waarop makelaars en ontwikkelaars hun (potentiële) klanten benaderen, de manier waarop syndication plaatsvindt en de rol die sociale media speelt in deze markt mijn speciale aandacht.

Steeds vaker worden dit soort zaken ook toegepast in Nederland: Moviq flirt met huizen, Jaap.nl begint een blog, huizenzoeker.nl biedt een API aan, NIKI.nl ontwikkelt een webservice, etc. etc. Allemaal zaken die al in de VS toegepast worden. Kortom ik was vereerd met een ontmoeting met een man die alle ins en outs van de Amerikaanse markt kent en daarmee ook in Amerika op eenzame hoogte staat.

Stuur me een berichtje via nieuwbouw20 @gmail.com als je wilt komen en ik hou je op de hoogte. Wellicht is dit het begin van een leuke en zinvolle terugkerende meetup voor de Nederlandse internet en vastgoed/onroerendgoed branche! Kortom, makelaars, huizenzoeksites, projectontwikkelaars, bouwers, consultants, bloggers, internetters, communicatiebureaus (niet te veel ;-)): mail me.

Brad Inman op CNN:

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

9 Reacties

  nieuwbouw20

  welkom am.nl en niki.nl


  10 oktober 2008 om 10:58
  mgvandenbroek

  @Boris: dat gaat lekker zo. Ik wil ook op de lijst, maar dat wist je al.


  12 oktober 2008 om 18:24
  nieuwbouw20

  geen zweet


  12 oktober 2008 om 18:40
  marque joosten

  Ik ben het helemaal met Boris eens en vind zijn intitiatief een must voor iedereen die iets met internet en vastgoed doet.

  Ik ken Brad al een jaar of 9 en hij is een van mijn betere vrienden. Hij is DE “guru” op het gebied van real estate and technology. Ik heb vaak op zijn congressen (Inman Connect) mogen spreken die altijd weer het begin zijn van een nieuwe fase van vastgoed innovatie. Omdat ik zelf bij WEB2.0 expo in Berlijn moet zijn kon ik Brad dit keer niet zelf ontvangen – maar het zou geweldig zijn als jullie hem ontmoeten :-)))

  Het is een enorm inspirerende man en hij kent echt iedereen die wat voorstelt in de real estate wereld (echt wereld wijd)

  Veel plezier

  Marque Joosten


  13 oktober 2008 om 05:43
  John P.A. Hoogkamer

  Brad is zeer de moeite waard. Hij is innovatief en een ‘diepe’ insider. Een regelrechte aanrader.

  Schrijf mij maar in, groet, John Hoogkamer


  13 oktober 2008 om 10:46
  nieuwbouw20

  @john, mail graag naar nieuwbouw20@gmail.com dan kan ik je ook op de hoogte houden. Leuk dat je erbij bent! Boris


  13 oktober 2008 om 10:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!