Blackberry Storm, de iPhone-killer met een superieur touchscreen?

10 oktober 2008, 08:00

Note: 5 nieuwe filmpjes toegevoegd met oa iPhone/Storm vergelijking, Cnet review en meer.

Volgende week ga ik naar RIM, de makers van Blackberry in Canada om te kijken naar alle toekomstige modellen, de fabriek en heb ik een gesprek met de CEO over het Blackberry fenomeen. Volgende maand introduceert Vodafone in Nederland de Blackberry Storm . De eerste BB zonder toetsenbord maar met een aanraakscherm waar je op moet klikken. Volgens Blackberry ‘the best of both worlds’. Ik moet het zelf nog zien en voelen maar dit is wel een versie met een motion sensor, music store, app store en 3.2 megapixel camera. Hierbij een paar filmpjes over de BB Storm: een interview met de Vodafone marketing man en de Verizon baas, twee reclamefilmpjes en een anonieme reviewer met bivakmuts die vertelt waarom hij de Storm niets vindt.

De formule van Apple wordt tot detail niveau gekopieerd. Ook in de business strategie. Uit het persbericht van Vodafone blijkt dat de Blackberry Storm exclusief in Nederland door Vodafone wordt gedistribueerd. Ik vraag me af hoe lang deze deal geldt. Ook in in de USA is het ding exclusief bij Verizon te verkrijgen. Opmerkelijk is het gebruik van YouTube filmpjes in het persbericht van de marketing officer. Internetvideo wordt dus langzamerhand ook bij dit soort bedrijven gemeengoed.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Justecommerce

  He Vincent, wat een rot leven heb jij toch! Even op en neer naar Canada om een gadget te testen en een interviewtje te houden! Geweldig. PS De Storm ziet er wel goed uit. Misschien moet ik toch eens overstappen van HTC naar Blackberry?


  8 oktober 2008 om 19:16
  kappenburg

  de storm heeft geen WiFi….. dat is raar want mijn bold heeft dat wel. Als je mee wil komen met de concurrentie dan moet je minstens alle features hebben en misschien zelfs overtreffen.


  9 oktober 2008 om 05:17
  Gerrit Aikema

  @Vincent ben heel benieuwd naar dit device. Ik verwacht wel dat alle leuke “interresante” gadgets e.d. ook op dit device zullen verschijnen (bier drinken, dobbelstenen, etc). Ga je ook informeren bij RIM wat ze voor extra diensten ze gaan aanbieden voor deze telefoon of wat 3rd party leveranciers gaan leveren?

  @Bart ik snap wat je bedoelt, ook in verleden hebben ze veel toestellen uitgebracht die alles hadden behalve net dat ene ding. Bijv. wel Wifi maar geen 3G, wel camera maar geen GPS, wel wifi en 3G maar geen cam, etc.. Maakte het altijd lastig de juiste keuze te maken. Hoe bevalt trouwens de Bold…. gebruik nu de 8820 maar zit er aan te denken om over te stappen.


  9 oktober 2008 om 05:57
  John Willemsen

  Ik weet het niet zo, hoor… Iedereen lijkt tegenwoordig zoveel functies in één te willen op zijn of haar apparaatje.. Ooit gedacht aan het feit dat veel mensen hun videorecorder eerst al niet konden bedienen (kon jíj de klok op dat ding wél instellen?) en datzelfde probleem nu hebben met hun DVD-speler en nieuwe gadgets? Hoeveel je er op propt, uiteindelijk moet je er maar mee om kunnen gaan. Ik heb een iPod Touch, bijvoorbeeld. Eerlijk is eerlijk: ik heb dat dig gekocht omdat-ie er zo gelikt uitziet. En ja; eerst surfte ik nog wel eens een beetje of zo. Maar tegenwoordig is het alleen nog maar een rete dure mp3-speler.. Vergeet niet dat apparaten worden bedacht door marketing mensen die ervan overtuigd zijn dat meer functies op zo’n ding ook hogere verkoopcijfers betekent; er wordt (vrijwel) niet gedacht aan functionaliteit van het geheel..


  9 oktober 2008 om 06:07
  Martijn

  Nog een mobiele telefoon dus die precies Apple’s iPhone en strategie kopieert. Het lijken de netbooks wel, daar is ook iedereen zijn eigen EEE kloon uitbrengt zonder echt verder te innoveren. Deze introductie lijkt me dus vooral verdedigend bedoeld, om te voorkomen dat veel zakelijke gebruikers overstappen op een ander merk.

  Wel leuk dat de schermresoluties van mobiele telefoons nu eindelijk eens ‘normale’ resoluties krijgen. De blackberry storm kan 360 bij 480 pixels weergeven. Daar kun je dus een hoop (nuttige / nutteloze) informatie op kwijt en kunnen (mobiele) websites beter weergegeven worden.


  9 oktober 2008 om 06:21
  Maupy

  Zo ver ik dus bezien zit er GEEN WiFi op de Storm.

  Als dat inderdaad klopt is de Storm een veel mindere concurrent dan men doet geloven. Klopt het dat er geen WiFi op zit? Persoonlijk kan ik niet zonder WiFi aangezien ik erg veel reis en nu altijd gebruik maak van gratis internet op luchthavens, hotels en koffieshops wereldwijd. Als er inderdaad geen WiFi opzit zal ik ‘m niet kopen. Wel jammer.


  13 oktober 2008 om 07:29
  Peter Luit

  Laten we elkaar niet gek maken. Dat de iPhone in vele opzichten gekopieerd zal worden, zal zelfs Steve Jobs niet verwonderen. Concurrentie? Ja, misschien wel in financieel opzicht. Jobs was realistisch omtrent het door hem te behalen marktaandeel. Dus wat hem betreft ging hij niet de concurrentie aan de de gevestigde orde. 10 miljoen iPhones verkopen in korte tijd is gewoon knap, wie doet dat na? Dat velen anderen nu ook dat soort successen willen, zal Apple wel al ingeschat hebben. Apple gaat niet voor marktleiderschap, maar wel voor een kwalitatieve markt. Klanten die gaan voor de ‘Apple lifestyle’. Dat is wat het merk groot maakt. anderen maken Apple niet kleiner door met soortgelijke toestellen op de markt te komen. En ook dat weet Jobs, hij maakt zich dus waarschijnlijk weinig zorgen. Waarschijnlijk ziet hij een bevestiging in het feit dat het tijd werd voor het ‘mobieltje X.0’. En Apple slingerde die beweging aan, voor de zoveelste keer.


  13 oktober 2008 om 15:43
  Franky De Meyer

  conclusie : als ik moet kiezen tussen een blackberry storm of iphone 3G als je weet dat ik wil bellen, sms,mailen en op internet kunnen in belgie of max Benelux… welke raden jullie dan aan?


  21 december 2008 om 15:18
  vincente

  @franky hangt ervan af wat je wil. Indien je niet aan een corperate Email systeem vast zit zou ik niet de blackberry storm kiezen. iPhone doet het meeste. Voor mij is de echte keuze tussen de blackberry bold en een iPhone


  21 december 2008 om 21:36
  Card

  Je kunt trouwens dit toestel voor 440 dollar gewoon los kopen in een verzion winkel of een normale telefoonwinkel in de usa.

  Iets wat met de iphone niet kan/gaat


  22 december 2008 om 05:09
  Franky De Meyer

  ik woon in belgië. Hier kan je de iphone en de bold wel los kopen, de storm niet die moet ik in nederland kopen voor 440 euro in nederland in vodafonewinkel… en hoop van zegen dat hij op het proximusnetwerk draait.

  Dus als ik moet kiezen een iphone 3g of blackberry ( bold of storm)

  Ik wil gewoon gemakkelijk mijn mails kunnen lezen van windows mail en overal op internet kunnen…

  en bellen en sms en de rest is niet nodig…

  Dus…. ik kan echt niet kiezen


  22 december 2008 om 16:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!