Overheid 2.0 vergeet te communiceren

7 oktober 2008, 03:31

Overheid 2.0 vergeet te communicerenIk volg de weblog Ambtenaar 2.0 en heb destijds het onderzoek naar de Ambtenaar van de Toekomst (pdf) gelezen. Toch heb ik het helemaal gemist dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een prijsvraag heeft uitgeschreven rondom het thema Overheid 2.0 (met dank aan Ayman van Bregt).

Op zich een prima initiatief, web 2.0 biedt immers ook voor de overheid interessante mogelijkheden om sociale dynamiek op te zoeken en interactie aan te gaan in netwerken binnen haar eigen organisatie, met burgers, bedrijven en andere betrokkenen. Om de kansen en de risico’s die samenhangen met het gebruik van web 2.0 verder te onderzoeken, organiseert het ministerie van BZK op 4 december 2008 de werkconferentie Overheid 2.0 en heeft het een prijsvraag uitgeschreven.

En alhoewel ik het eens ben met Ayman dat de website van Overheid 2.0 wel heel erg 1.0 is opgezet, vind ik dat nog niet het ergste. Wat erger is dat men zelf vergeet te communiceren. De aankondiging op Ambtenaar 2.0 heb ik deze zomer gemist en daarnaast is blijkbaar alleen een bericht geplaatst in de nieuwsbrief van Burgerlink. Ik mag hopen voor de organisatie dat de einddatum voor inzending deelname prijsvraag niet op 15 september is (zoals aangegeven op overheid2.0.nl), want anders blijft het totaal steken op een schamele 8 inzendingen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  media

  Dank voor de reactie; het was me inderdaad niet duidelijk dat het hier om twee prijsvragen ging.

  Misschien een tip voor als jullie echt 2.0 willen, gebruik je eigen naam, laat zien wie je bent en ga gewoon het gesprek aan. In het begin best eng, maar valt uiteindelijk best mee! 😉


  7 oktober 2008 om 16:33
  Davied

  @Arnout Via deze route en met dank aan @marketingfacts staan de prijsvragen in ieder geval goed op ieders netvlies. Eigenlijk best wel een subtiele aanpak. 😉

  Dank voor het compliment overigens op Ambtenaar 2.0. Altijd bereid tot samenwerking indien gewenst! Zeg het voort! ;-))


  7 oktober 2008 om 19:34
  media

  @Arnout: kan me er iets bij voorstellen, maar net in het bedrijfsleven, zal ook de overheid transparanter moeten en leren digitaal te communiceren. Gaan interessante jaren worden voor de overheden!

  @Davied: graag gedaan, overheid 2.0 (en jij doet uitstekend werk op ambtenaar 2.0) verdient meer aandacht wat mij betreft!


  8 oktober 2008 om 02:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!