• Mobile
    wordt gesponsord door

SlideshareReview (5): Mobiel Internet bij de NOS

SlideshareReview (5): Mobiel Internet bij de NOS


Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media bij de NOS, gaf maandag bij MoMo een update, 4 maanden na de lancering van NOS mobiel. In totaal werden in september via al deze mobiele sites en applicaties meer dan 7 miljoen pagina’s opgevraagd.

In juni durfde Stekelenburg geen verwachtingen uit te spreken over het aantal kijkers: ‘Als er 50.000 mensen tegelijkertijd met een groot sportevenement op internet kijken, dan vinden wij dat veel. Op m.nos.nl hebben we nu ongeveer 100.000 pageviews per maand. Verder doe ik er geen uitspraken over.’ Vooraf werd het downloaden van een niet-generieke software applicatie als mogelijk obstakel voor adoptie beschouwd. Toch hebben er inmiddels 100.000 downloads plaatsgevonden die in augustus tot 1,3 miloen pageviews hebben geleid. Opvallende resultaten:

  • 77% zoekt Nieuws
  • teletekst is het meest populair (12.000 Blackberry en 34.000 iPhone bezitters hebben inmiddels een Teletekstapplicatie geïnstalleerd). 
  • van de video content is het NOS Journaal het populairst
  • 19% gebruikt de NOS mobiel applicatie thuis  
  • 96% is man en dat hangt vast samen met het feit dat sportcontent de belangrijke reden voor het gebruik van NOS Mobiel (tussenstanden, live beelden enz.)

Uit het persbericht blijkt dat de heren tevreden zijn over de adoptie van dit medium. Roeland Stekelenburg: “De gebruikersaantallen, aangevuld met de resultaten van het representatief onderzoek van Synovate, tonen aan dat het Nederlandse publiek ons mobiele platform in toenemende mate weet te vinden en te waarderen. We zijn bijzonder trots dat we al na vier maanden kunnen concluderen dat de NOS een van de grootste mobiele platforms is in Nederland. We groeien als kool.” De timing was ook prima gezien de sterk opgaande lijn in mobiel internet gebruik. In Nederland gebruiken 850.000 mensen wekelijks mobiel internet en 1,6 miljoen mensen maandelijks. In de VS is de voorspelling dat het aantal actieve mobiele internet gebruikers gemiddeld met 37% per jaar zal groeien (Onderzoek JP Morgan). De groei van wekelijkse mobile search in Europa en VS zit daar nog boven (zie onderstaand schema van comScore:

 

{title}

De dubbelcijferige groei geeft aan dat de consument (eindelijk) over de brug is. Nu ligt de bal weer bij de aanbieders. Naast nieuws, weer, verkeer en sport heeft de consument nog een aantal behoeften waar de aanbieders nog onvoldoende op ingesprongen zijn. Dit zijn entertainment, non-profit, doelgroepen, e-commerce en health&leisure. Er is nog sprake van een hiaat tussen contentvraag en –aanbod blijkt uit onderzoek van OMI2. Ik denk dat met name de vrouw nog wel beter bediend kan worden. Iets met mobiele communities ofzo. En location based kortingsbonnen. En As the world turns.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuk om te zien dat mobiel internet best populair is!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.