John Nota over geld verdienen met video op Zideo.nl

1 oktober 2008, 06:10

John Nota startte samen met compagnon Bert Klandermans Zideo.nl in januari 2007. Op videosite Zideo kunnen gebruikers geld verdienen met hun eigen content door middel van een advertentiesysteem. Deze zomer berekende comScore dat Zideo.nl de grootste Nederlandse videosite was van dat moment. Afgelopen week meldde Zideo dat gebruikers geld kunnen verdienen voor goede doelen als Greenpeace en Oxfam Novib.

En: Zideo won een van de kaarten voor PICNIC08 tijdens de Seesmic ‘7 dagen uit het leven van een startup’ challenge die Erwin Blom hier aankondigde. In bovenstaand interview een gesprek met Nota, die staat te springen om Zideo naar een ‘next level’ te brengen. Ze willen graag naar het buitenland, maar ook meer geld voor marketing en investeringen in techniek.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Solc

  Leuk interview, John is een geweldige kerel om mee te werken dus dat groeien komt prima in orde. 1 kritieke noot(a): Het interview over Zideo.nl op Vimeo zetten en dan hier embedden kan natuurlijk niet hè 😉


  1 oktober 2008 om 06:48
  Vincent Leenders

  leuk interview en John: met onze samenwerking gaat dat ook wel goed komen


  1 oktober 2008 om 07:39
  Kim Czerski

  Hey John!

  Wat ben je lekker bezig! 🙂

  Goed hoor!

  Kus Kim


  1 oktober 2008 om 07:56
  John Nota

  Bedankt Solc, we hebben dat ook voorgesteld maar MF publiceert altijd via Vimeo en Zideo heeft nog geen HD helaas, zit wel in de planning!

  @vincent inderdaad!

  Thanks Kimstar!


  1 oktober 2008 om 10:30
  Harm

  Hey John,

  Dat ziet er mooi uit!

  Keep up the good work!

  Gr Harm! Broer van 🙂


  2 oktober 2008 om 06:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!