SlideshareReview (4): Heeft u al een SM tactiek?

25 september 2008, 07:00

In mijn vorige SlideshareReview stelde ik de vraag: Heeft u al een Social Media strategie? In deze review twee slideshows die mooie voorbeelden geven van Social Media tactieken: app-vertisements en twitter-broadcasting. Want soms moet je gewoon een aantal concrete voorbeelden zien voordat je overtuigd bent van het nut van een bepaalde strategie, toch?

De auteur Michael Lazerow beweert dat de jaren van adverteren voorbij zijn en dat het de komende 50 jaar over Social Brand Loyalty zal gaan: the intense adoption of commitment to and interaction with a brand within social networks. Brand-marketing binnen sociale netwerken in de vorm van… app-vertisements. Sociale netwerken stellen hun platform open voor ontwikkelaars en merken, app-vertisements zijn een combinatie van die twee. De app-vertisement zal de banner gaan vervangen als dominant advertentieformaat beweert de auteur, omdat de app-vertisement meer emotie oproept en meer betrokkenheid creëert bij het merk, efficiënter is en gebruik maakt van sociale intelligentie. Ik vermoed dat deze conclusies worden getrokken op basis van een snelle verspreidingsgraad, een langere bezoekduur en een hoog herhaalbezoek. Er worden mooie voorbeelden gegeven van Fed-ex, New balance, Bud Light en Instyle.com.

Pat Kitano beschrijft tien manieren van succesvolle Social Media Marketing. Enkele zijn al gangbaar: vergelijkingen en social reviews op je site zetten, luisteren naar de online feedback van klanten en belonen van participatie. Leuker vond ik het gebruik van Twitter door de customer service van Zappos.com en door een makelaar die actuele markt-informatie met twitter op zijn website zet. De auteur noemt dat laatste: microblogging broadcasting. Een vreemde term aangezien microblogging permissie van de ontvanger vereist terwijl broadcasting dat juist niet in zich heeft.

Hopelijk geven deze slideshows wat meer inzicht in hoe je social media kunt inzetten. Ik ben benieuwd naar meer voorbeelden uit de praktijk.

Structurerend en inspirerend met een zachte G. Beschikt over een stevige basis op het gebied van multichanneling en CRM (de twee hangen nu eenmaal sterk samen) door 10 jaar werkervaring bij ING in de functies Project & Changemanagement, Sales Support en Innovation. Aangevuld met 1 jaar ervaring in de online media. Nu manager bij de Gemeente Nijmegen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!