Dailymotion lanceert Nederlandstalige website

15 september 2008, 06:45

{title}Video sharing site Dailymotion lanceert vandaag de Nederlandstalige versie van de website. De site draait onafhankelijk, en richt zich op zowel Nederlandse als Vlaamse gebruikers. Dat meldt Dailymotion vanmorgen in een persbericht.

Eerder dit jaar ‘veroverde’ Dailymotion India en Polen; in totaal zijn er nu 15 internationale onafhankelijke homepages. Antoinet van Dalen van Dailymotion: ‘De meeste Nederlanders begrijpen Engels; Dailymotion geeft echter de voorkeur aan het plaatsen van Nederlandse en Vlaamse video inhoud in een passende en gebruikersvriendelijke Nederlandstalige context.’

De CEO van Dailymotion, Mark Zaleski, voegt nog toe: ‘We zien deze nieuwe Nederlandse versie van de site als een kans om het Nederlandstalige publiek entertainment op een relevante manier te laten beleven zowel in Nederland als in België.’

Interessante ontwikkeling in strategie lijkt me. Dailymotion gaat natuurlijk voor bewezen succes. Zelf zie ik de toegevoegde waarde van een Nederlandse versie niet direct in (‘De meeste Nederlanders begrijpen Engels,’ viel immers in het persbericht te lezen).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Remco Bron

  Hiermee is DailyMotion volgens mij de eerste Nederlandse aanbieder van HD online video voor de consumentenmarkt. Of zijn er nog aanbieders die ik over het hoofd zie?


  15 september 2008 om 08:13
  Jan

  De toegevoegde waarde zie ik inderdaad niet, Dailymotion NE of EN. Ik geloof dat nieuwe nederlandstalige videosharing sites weinig succes meer kunnen hebben. In de praktijk zie je dat video’s op internationale engelstalige sites worden geplaatst en dan op niche website worden ge- embed. Ik zie geen reden om dat verandert te zien, tenzij ze meer bieden.


  15 september 2008 om 09:14
  Fanz

  kwaliteit is stukkuh beter dan youtroep en stereo meer mogelijkheden op dailymotion alleen het nadeel als je een clip maakt met versnelde beeldjes dan wordt tie geweigerd maar dan zit ti wel op youtube,maar Dailymotion is guwoon de bestuh


  19 september 2008 om 21:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!