Introductie nieuwe iPod Nano en Touch in Nederland

Introductie nieuwe iPod Nano en Touch in Nederland
, Innovader
@vincente

De eerste blogposting na de vakantie om op gang te komen. Apple Nederland heeft vandaag tijdens een persconferentie de nieuwe iPod Nano en iPod Touch geïntroduceerd in Nederland. Steve jobs zei afgelopen dinsdag tijdens zijn presentatie dat het gerucht over zijn dood natuurlijk onzin waren, maar hij ziet er wel dun en uitgemergeld uit. Wat is er met hem aan de hand? Ik dacht dat de kanker over was? Hij had een paar nieuwe aankondigingen.

Nieuwe iPod Nano en iPod Touch
De iPod Nano is het meest veranderd. De Nano is nu motion gevoelig, heeft een mooie nieuwe vormgeving (lekker krom), er zijn nieuwe kleuren om uit te kiezen en door met de Nano te schudden ga je naar het volgende nummer. De iPod Touch is nog dunner geworden, heeft een Apps Store integratie zoals de iPhone 2.0 dat ook heeft en is uitgebreid naar 8,16 of 32 gigabyte.

iTunes Genuis en de ‘oude iPod’
Ik moet de nieuwe iTunes 8 Genius functie nog eens zelf uitproberen. Als het goed is zet deze op een slimme manier de leukste muziek bij elkaar. Ik ben benieuwd! Last but not least is de oude vertrouwde iPod Classic nu verkrijgbaar met maar liefst 120 GB aan opslag wat volstaat voor 30.000 muzieknummers of 150 uur aan video!


Geplaatst in

DelenEr zijn 24 reacties op dit artikel

 • @Vincent, wat is dit nou voor belachelijk iets om een poll, over iemands levensverwachting, op MF te zetten? Lekker weer potje suggestief nieuws brengen, en daarmee scoren? Als je een beetje het nieuws volgt, dan heb je ook dit gelezen. Toon aub fatsoen voor de man die werkelijk z'n hele ziel en zaligheid in de ontwikkeling van de computerindustrie heeft gestoken.

  geplaatst op
 • ongelofelijk humoristische opties in de poll ook...

  geplaatst op
 • @joost ik vond dat het wel kon op vrijdagavond. Maar als ik je beledigd heb met zo'n quizvraag dat spijt me dat. Ik respecteer hem enorm. Maar blijft dat ik hem er bijzonder slecht uit vond zien en getroffen was door zijn bleke, magere ingevallen uiterlijk. Natuurlijk zegt hij dat het prima ging met hem maar dat neem ik niet echt serieus. Ik probeer verder ook niet suggestief nieuws te brengen. Het is echt mijn indruk, ik zet het niet in de titel. En ach mijn gevoel voor humor is de jouwe niet en dat begrijp ik.

  geplaatst op
 • Leuke gadgets, maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd waarom je deze vraag stelt Vincent. Afgelopen week werd toch al bekend dat er niets met hem aan de hand was. Of heb je andere aanwijzingen dat hij wel serieus ziek is?

  geplaatst op
 • Dit is wel echt lager dan laag. De video is nietszeggend. Alles was al door Apple in de keynote vermeld. Vervolgens gooit meneer met termen als iTouch (bestaat niet echt). En als klap op de vuurpijl stelt hij ook nog eens een vraag, waarvan de gemiddelde VMBO'er het waarschijnlijk zelfs niet eens serieus neemt. En leer nou eens in vredesnaam fatsoenlijk Nederlands. nieuwe aankondigen? Who are you fooling?

  Wanneer is het contract van deze man afgelopen bij Marketingfacts? Als er maar geen stilzwijgende verlenging op zit......

  geplaatst op
 • Sorry Vincent, ik vind de poll niet echt des Marketingfacts... niet sjiek, niets met Marketing te maken. Ik zou het erg kwetsend vinden als iemand zo'n poll over mij zou maken, zeker niet grappig.

  geplaatst op
 • @matthijs @jop @joost @floris Gezien jullie reacties heb ik de pol maar weggehaald!

  geplaatst op
 • Hoi Vincent,

  Ik vind de reacties hier nogal idealistisch en schijnbaar snappen ze dit soort humor niet. Ik vind dat je de poll gewoon terug moet zetten en dat men dit soort kunst maar moet snappen.

  We leven al genoeg volgens het idealisme en zodra iemand daar van afwijkt word hij of zij belaagd met reacties van mensen die volgens een patroon leven.

  Ik vind je filmpje geweldig en daar hoort zo`n poll gewoon bij. Viva la democaratie, alles moet bespreekbaar zijn.
  Dit is mijn mening in iedergeval.

  geplaatst op
 • @Vincent: sluit me aan bij Card, van mij had de poll mogen blijven staan. Wel heftig, maar je zult er een bepaalde reden voor hebben gehad. Ik was op zoek naar die achterliggende reden. Is Steve Jobs inderdaad ernstig ziek? Zou een groot verlies zijn als Jobs weg valt. Ben geen Apple-gebruiker, maar bewonder zijn visie en daadkracht enorm.

  geplaatst op
 • Gezellig hier... Gelukkig is Greenpeace is gelukkig ook blij met de nieuwe Nano.

  geplaatst op
 • @marco,

  Steve Jobs zegt zelf van niet, maar tijdens de presentatie maakte steve Jobs er zelf ook een grap over zie: http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1840079,00.html

  geplaatst op
 • @card @marco Pol heb ik weggehaald omdat ik dit soort postings voor mijn plezier doe en als ik alleen maar mensen heb die ik tegen de schenen aan schop met zoiets terwijl mijn eigenlijke reden, het feit dat ik steve jobs er bijzonder slecht uit vond zien en ik me afvroeg of hij eerlijk was over zijn wel of niet kanker hebben, niets meer of minder, gewoon niet overkwam.

  Maar het was wel een moeilijk iets om iets weg te halen. Ik ben niet bang om iets te schijven wat mensen upset (zie bv mijn volkskrant filmpje over de iphone 2.0 http://www.vk.tv/opinie/article1055748.ece/Vincent_Everts_over_de_iPhone_piece_of_shit ) maar het moet wel ergens toe lijden en ik vroeg me af of dit hier het geval was.

  geplaatst op
 • @vincent

  Het waren maar 3 reacties van de honderde die dit bericht lezen, anyway had je nou je iphone echt in de prullenbak gegooit of was het een dummy ? ' ;-) '

  geplaatst op
 • @card de Iphone 2.0 gooide ik echt in de trashcan. Die was leeg dus het was een goede klap. Ik liep daarna weg. Ik kreeg minimaal 50 twitters en emails of hij er nog lag. Er kwam zelfs iemand om 23.00 aanbellen en haalde mijn vrouw uit bed om te vragen of hij er nog lag. Ik heb hem echter zelf uit de bak gehaald. Hij deed het nog prima. De iPhone is wel stevig gemaakt want er was alleen maar een schrammeltje op de plastic kast. Ik hoop echt nog op firmware verbeteringen want de iPhone is een PRACHTIG concept en ik gebruik de podcast functionaliteit en camera elke dag.

  Mijn 1.0 versie vond ik geweldig, maar de 2.0 versie heeft wel echt grote nadelen zoals slecht batterijenleven, lage ontvangstgevoeligheid en een supertraag adressenboek (duurt 40 seconden voordat de eerste letter verschijnt bij mijn 4500 contacten) + 25 andere dingen zie http://www.sandervanderheide.nl/?p=152 die het veel beter beschrijft.

  geplaatst op
 • Met die nieuwe ipod touch is echt iets grondig mis heb ik het idee. Om een grote recall-actie te voorkomen werden er in Utrecht slechts 4 (VIER) uitgeleverd vandaag.

  Iets zegt me dat ze een grondig probleem hebben met de hardware. Anders lagen de winkels zoals ze eerder gezegd hebben vol met zowel nano's als touches...nu dus alleen nano's.

  geplaatst op
 • Die '2.0' is helemaal niet zo slecht als wordt beweerd. Natuurlijk, als je het ding ongenuanceerd volgooit met software die (nog) niet (helemaal) aan de development guidlines voldoet, kan er wel eens wat fout gaan. Ik heb toch een royaal aantal mensen gesproken met een '2.0', en die herkennen de problemen van Vincent niet. Als Apple-kenner kan ik me ook bijna niet voorstellen dat het apparaat zo vreselijk slechts is, als wordt beweerd. Ik heb de iPhone nog niet, wil niet tot koppelverkoop verplicht worden. Italië lijkt me de juiste plek een sim-lock vrije iPhone te kopen. Dus nog even wachten en dan kan ik zelf mijn mening geven.

  Ten aanzien van Steve, is het volgens mij wel (enigzins) begrijpelijk dat er enige twijfel is rondom zijn gezondheid. Maar elke grote onderneming heeft doorgaans een goed 'opvolgings-plan' in de la liggen. Speculaties zijn mijns inziens voorbarig en hebben alleen onbedoelde effecten op de beurskoers van Apple. Jobs ontkende echter niet met genoeg nadruk dat er niets aan de hand zou zijn. Alleen het ontkennen dat zijn 'dood' schromelijk overdreven zou zijn, is mijns inziens niet genoeg.

  De tijd zal het leren, Apple is en blijft een speciale onderneming met speciale producten. Je houdt ervan of gewoon niet.

  geplaatst op
 • het is al eerder hier en elders gezegd, kan die man evers niet weeeeeeg....

  geplaatst op
 • @peter Luit ik heb echt geen enkele software geinstalleerd behalve buienradar en teletext. Verder ben ik niet de enige die kritiek heeft. Het web zit er vol van. Wat blijft is dat het gewoon een prachtig concept is en dat wat de iPhone goed doet ook zo mooi is. De userinterface is prachtig, de browser is ongeevenaard, het model is prachtig om te zien. Daarom is de tolerantie ook zo groot voor (beta) foutjes.

  Ik denk ook dat Apple meer is dan Steve Jobs. Ze blijven echt floreren. Verder beweerd Apple en hijzelf dat alles ok is. Ik vond hem er gewoon schrikbarend uitzien.

  @hans als dit het meest intelligente wat je te melden hebt vind ik deze opmerking erg mager als bijdrage aan de discussie. En je hoeft mijn bijdragen niet te lezen.

  geplaatst op
 • Vincent, heb je de 2.1 update al geïnstalleerd? Die zou in ieder geval een aantal van je bezwaren, zoals de trage contactpersonen en batterijduur (en veel meer, zie links) moeten wegnemen.

  Nu beschikbaar: iPhone firmware 2.1 met Genius-functie
  iPhone firmware 2.1 - de eerste evaluaties: Beveiligingsupdates, Geluid, Snellere backups, Applicaties, Genius
  iPhone firmware 2.1 - de eerste evaluaties: Bereikbaarheid, 3G, T-Mobile-logo en vernieuwde 3G/GPRS-iconen

  Ben erg benieuwd of je dan wat van je enthousiasme over de iPhone kunt terugwinnen :)

  geplaatst op
 • Jean-Paul iPhone 2.1 update is top! Ik kan nu eindelijk binnen 10 seconden een adres vinden uit mijn 4500 contacten ipv 45 seconden. Ik heb ook mijn iPhone helemaal opnieuw herstelt want zelf mijn teletext en buienradar werkte niet meer en nu wel. 3G ontvangst is sterker. Nog even kijken hoe het batterijen leven zich houdt maar is al een stuk beter! Gaat wellicht van beta naar release.

  En Jean-Paul, ik was altijd enthousiast over iPhone 1.0, ik vond alleen de 2.0 versie echt grote problemen hebben.

  geplaatst op
 • @vincent, bedankt voor het verwijderen van de poll, respect. De man ziet inderdaad ook slecht uit, daar kan ik je gelijk in geven. Jobs is altijd eerlijk geweest over zijn ziektes die hij gehad heeft, laten we hopen dat hij nog lang zijn werk mag doen.

  Firware 2.1 is inderdaad een ware aanwinst, werkt als een zonnetje. Het was natuurlijk uit den boze dat de contactlist ineens zo traag was, maar de 2.1 fix maakt veel zaken echt een stuk beter, ook in bepaalde details die je niet zo snel door hebt. De verbindingstijd naar mijn WiFi is ook een enkele seconden sneller.

  geplaatst op
 • "Wat is er met hem aan de hand? Ik dacht dat de kanker over was? "

  Deze zin hoort volgens mij niet thuis in een artikel op marketingfacts...

  geplaatst op
 • En Jean-Paul, ik was altijd enthousiast over iPhone 1.0, ik vond alleen de 2.0 versie echt grote problemen hebben.
  Daarom zei ik ook terugwinnen :) Ik weet uiteraard dat je zeer enthousiast over de originele iPhone was/bent.

  geplaatst op
 • thanks ben weer op de hoogte!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.