Introductie nieuwe iPod Nano en Touch in Nederland

12 september 2008, 18:00

De eerste blogposting na de vakantie om op gang te komen. Apple Nederland heeft vandaag tijdens een persconferentie de nieuwe iPod Nano en iPod Touch geïntroduceerd in Nederland. Steve jobs zei afgelopen dinsdag tijdens zijn presentatie dat het gerucht over zijn dood natuurlijk onzin waren, maar hij ziet er wel dun en uitgemergeld uit. Wat is er met hem aan de hand? Ik dacht dat de kanker over was? Hij had een paar nieuwe aankondigingen.

Nieuwe iPod Nano en iPod Touch

De iPod Nano is het meest veranderd. De Nano is nu motion gevoelig, heeft een mooie nieuwe vormgeving (lekker krom), er zijn nieuwe kleuren om uit te kiezen en door met de Nano te schudden ga je naar het volgende nummer. De iPod Touch is nog dunner geworden, heeft een Apps Store integratie zoals de iPhone 2.0 dat ook heeft en is uitgebreid naar 8,16 of 32 gigabyte.

iTunes Genuis en de ‘oude iPod’

Ik moet de nieuwe iTunes 8 Genius functie nog eens zelf uitproberen. Als het goed is zet deze op een slimme manier de leukste muziek bij elkaar. Ik ben benieuwd! Last but not least is de oude vertrouwde iPod Classic nu verkrijgbaar met maar liefst 120 GB aan opslag wat volstaat voor 30.000 muzieknummers of 150 uur aan video!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

21 Reacties

  Floris

  ongelofelijk humoristische opties in de poll ook…


  12 september 2008 om 19:01
  vincente

  @joost ik vond dat het wel kon op vrijdagavond. Maar als ik je beledigd heb met zo’n quizvraag dat spijt me dat. Ik respecteer hem enorm. Maar blijft dat ik hem er bijzonder slecht uit vond zien en getroffen was door zijn bleke, magere ingevallen uiterlijk. Natuurlijk zegt hij dat het prima ging met hem maar dat neem ik niet echt serieus. Ik probeer verder ook niet suggestief nieuws te brengen. Het is echt mijn indruk, ik zet het niet in de titel. En ach mijn gevoel voor humor is de jouwe niet en dat begrijp ik.


  12 september 2008 om 19:18
  media

  Leuke gadgets, maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd waarom je deze vraag stelt Vincent. Afgelopen week werd toch al bekend dat er niets met hem aan de hand was. Of heb je andere aanwijzingen dat hij wel serieus ziek is?


  12 september 2008 om 19:19
  Jop

  Dit is wel echt lager dan laag. De video is nietszeggend. Alles was al door Apple in de keynote vermeld. Vervolgens gooit meneer met termen als iTouch (bestaat niet echt). En als klap op de vuurpijl stelt hij ook nog eens een vraag, waarvan de gemiddelde VMBO’er het waarschijnlijk zelfs niet eens serieus neemt. En leer nou eens in vredesnaam fatsoenlijk Nederlands. nieuwe aankondigen? Who are you fooling?

  Wanneer is het contract van deze man afgelopen bij Marketingfacts? Als er maar geen stilzwijgende verlenging op zit……


  12 september 2008 om 19:28
  Mathijs vd Kooi

  Sorry Vincent, ik vind de poll niet echt des Marketingfacts… niet sjiek, niets met Marketing te maken. Ik zou het erg kwetsend vinden als iemand zo’n poll over mij zou maken, zeker niet grappig.


  12 september 2008 om 19:56
  vincente

  @matthijs @jop @joost @floris Gezien jullie reacties heb ik de pol maar weggehaald!


  12 september 2008 om 20:00
  Card

  Hoi Vincent,

  Ik vind de reacties hier nogal idealistisch en schijnbaar snappen ze dit soort humor niet. Ik vind dat je de poll gewoon terug moet zetten en dat men dit soort kunst maar moet snappen.

  We leven al genoeg volgens het idealisme en zodra iemand daar van afwijkt word hij of zij belaagd met reacties van mensen die volgens een patroon leven.

  Ik vind je filmpje geweldig en daar hoort zo`n poll gewoon bij. Viva la democaratie, alles moet bespreekbaar zijn.

  Dit is mijn mening in iedergeval.


  12 september 2008 om 23:49
  media

  @Vincent: sluit me aan bij Card, van mij had de poll mogen blijven staan. Wel heftig, maar je zult er een bepaalde reden voor hebben gehad. Ik was op zoek naar die achterliggende reden. Is Steve Jobs inderdaad ernstig ziek? Zou een groot verlies zijn als Jobs weg valt. Ben geen Apple-gebruiker, maar bewonder zijn visie en daadkracht enorm.


  13 september 2008 om 04:34
  Card

  @vincent

  Het waren maar 3 reacties van de honderde die dit bericht lezen, anyway had je nou je iphone echt in de prullenbak gegooit of was het een dummy ? ‘ 😉 ‘


  13 september 2008 om 09:36
  M.Ietje

  Met die nieuwe ipod touch is echt iets grondig mis heb ik het idee. Om een grote recall-actie te voorkomen werden er in Utrecht slechts 4 (VIER) uitgeleverd vandaag.

  Iets zegt me dat ze een grondig probleem hebben met de hardware. Anders lagen de winkels zoals ze eerder gezegd hebben vol met zowel nano’s als touches…nu dus alleen nano’s.


  13 september 2008 om 12:39
  Peter Luit

  Die ‘2.0’ is helemaal niet zo slecht als wordt beweerd. Natuurlijk, als je het ding ongenuanceerd volgooit met software die (nog) niet (helemaal) aan de development guidlines voldoet, kan er wel eens wat fout gaan. Ik heb toch een royaal aantal mensen gesproken met een ‘2.0’, en die herkennen de problemen van Vincent niet. Als Apple-kenner kan ik me ook bijna niet voorstellen dat het apparaat zo vreselijk slechts is, als wordt beweerd. Ik heb de iPhone nog niet, wil niet tot koppelverkoop verplicht worden. Italië lijkt me de juiste plek een sim-lock vrije iPhone te kopen. Dus nog even wachten en dan kan ik zelf mijn mening geven.

  Ten aanzien van Steve, is het volgens mij wel (enigzins) begrijpelijk dat er enige twijfel is rondom zijn gezondheid. Maar elke grote onderneming heeft doorgaans een goed ‘opvolgings-plan’ in de la liggen. Speculaties zijn mijns inziens voorbarig en hebben alleen onbedoelde effecten op de beurskoers van Apple. Jobs ontkende echter niet met genoeg nadruk dat er niets aan de hand zou zijn. Alleen het ontkennen dat zijn ‘dood’ schromelijk overdreven zou zijn, is mijns inziens niet genoeg.

  De tijd zal het leren, Apple is en blijft een speciale onderneming met speciale producten. Je houdt ervan of gewoon niet.


  13 september 2008 om 15:44
  hans korendal

  het is al eerder hier en elders gezegd, kan die man evers niet weeeeeeg….


  13 september 2008 om 15:52
  vincente

  @peter Luit ik heb echt geen enkele software geinstalleerd behalve buienradar en teletext. Verder ben ik niet de enige die kritiek heeft. Het web zit er vol van. Wat blijft is dat het gewoon een prachtig concept is en dat wat de iPhone goed doet ook zo mooi is. De userinterface is prachtig, de browser is ongeevenaard, het model is prachtig om te zien. Daarom is de tolerantie ook zo groot voor (beta) foutjes.

  Ik denk ook dat Apple meer is dan Steve Jobs. Ze blijven echt floreren. Verder beweerd Apple en hijzelf dat alles ok is. Ik vond hem er gewoon schrikbarend uitzien.

  @hans als dit het meest intelligente wat je te melden hebt vind ik deze opmerking erg mager als bijdrage aan de discussie. En je hoeft mijn bijdragen niet te lezen.


  13 september 2008 om 17:26
  vincente

  Jean-Paul iPhone 2.1 update is top! Ik kan nu eindelijk binnen 10 seconden een adres vinden uit mijn 4500 contacten ipv 45 seconden. Ik heb ook mijn iPhone helemaal opnieuw herstelt want zelf mijn teletext en buienradar werkte niet meer en nu wel. 3G ontvangst is sterker. Nog even kijken hoe het batterijen leven zich houdt maar is al een stuk beter! Gaat wellicht van beta naar release.

  En Jean-Paul, ik was altijd enthousiast over iPhone 1.0, ik vond alleen de 2.0 versie echt grote problemen hebben.


  14 september 2008 om 04:40
  Joost Diepenmaat

  @vincent, bedankt voor het verwijderen van de poll, respect. De man ziet inderdaad ook slecht uit, daar kan ik je gelijk in geven. Jobs is altijd eerlijk geweest over zijn ziektes die hij gehad heeft, laten we hopen dat hij nog lang zijn werk mag doen.

  Firware 2.1 is inderdaad een ware aanwinst, werkt als een zonnetje. Het was natuurlijk uit den boze dat de contactlist ineens zo traag was, maar de 2.1 fix maakt veel zaken echt een stuk beter, ook in bepaalde details die je niet zo snel door hebt. De verbindingstijd naar mijn WiFi is ook een enkele seconden sneller.


  14 september 2008 om 06:58
  Michel

  “Wat is er met hem aan de hand? Ik dacht dat de kanker over was? “

  Deze zin hoort volgens mij niet thuis in een artikel op marketingfacts…


  14 september 2008 om 08:59
  Jean-Paul Horn

  En Jean-Paul, ik was altijd enthousiast over iPhone 1.0, ik vond alleen de 2.0 versie echt grote problemen hebben.

  Daarom zei ik ook terugwinnen 🙂 Ik weet uiteraard dat je zeer enthousiast over de originele iPhone was/bent.


  14 september 2008 om 18:46
  Paulo Lopes

  thanks ben weer op de hoogte!!


  14 september 2008 om 22:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!