Vrouwen actiever op social networks

4 augustus 2008, 03:55

Vrouwen domineren sociale netwerksites. Niet mannen. Dat is de conclusie van een zeer uitgebreid onderzoek van Rapleaf in de VS, dat vorige week verscheen (eerder op Twinkle, DCgirls en Hyped). Alleen op LinkedIn zijn mannen nog in de meerderheid. De m/v verhouding op Facebook is in de leeftijdscategorie 18-24 opvallend: 1,68 miljoen vrouwen tegenover 0,97 miljoen mannen. In de oudere leeftijdscategorieën zijn de verschillen veel minder groot.

Rapleaf onderzocht veertien netwerken, waaronder Bebo, LinkedIn, Friendster en Facebook. In totaal werden ongeveer 50 miljoen profielen onderzocht (negentig procent daarvan is aangemaakt door een Amerikaan). Bekijk hier de full dataset (xls). Enkele verdere interessante resultaten:

 • 35+ mannen zijn beter in het vinden van vrienden dan vrouwen (ze hebben er iig meer)
 • Vrouwen tussen de 14 en 24 hebben meer vrienden dan mannen
 • De meeste gebruikers hebben tussen de 2 en 25 vrienden op sociale netwerken
 • Er zitten 167.087 vrouwen en 167,101 mannen in de leeftijdscategorie 55-64 op MySpace

Op DCgirls heeft Karin Vullings nog een terzijde: ‘Toch valt het over het algemeen wel mee met de vrouwen dominantie. Als je de cijfers van alle onderzochte sociale netwerken bij elkaar optelt kom je uit op 1,2 vrouw per man.’

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Jacobien

  Verbaast me niets.

  Zoals iemand ooit zei: mannen praten om informatie te geven en vrouwen praten om informatie te krijgen.

  Denk dat bloggers vooral man zijn.


  4 augustus 2008 om 08:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!