TNT Post draagt Postzegelblog over aan initiatiefneemster

25 juli 2008, 07:02

TNT Post draagt Postzegelblog over aan initiatiefneemsterNa ruim twee jaar onder de vlag van TNT Post te hebben geopereerd, gaat Postzegelblog.nl nu over naar Lia Vieveen. Zij was binnen TNT Post één van de initiatiefnemers van de Postzegelblog, die begin 2006 startte als een experiment. Bloggen was toen iets nieuws, zeker over postzegels. De Postzegelblog is uitgegroeid tot dé digitale verzamelplek voor geïnteresseerden in postzegels, zelfs tot buiten de Nederlandse grenzen. De blog heeft nu zo’n dertienduizend bezoekers per maand.

Lia Vieveen heeft TNT Post destijds ervan overtuigd dat er in de Postzegelblog veel onbenutte mogelijkheden schuilen. Uitbreiden van de blog vergt echter meer tijd dan TNT Post daaraan kan spenderen. In goed overleg is daarom besloten dat Lia Vieveen vanaf 1 juli 2008 verantwoordelijk is voor de Postzegelblog. Lia Vieveen: “Ik heb altijd met veel plezier achter de schermen van de Postzegelblog gewerkt. Het wordt nu tijd om meer het voortouw te nemen en nieuwe impulsen te geven aan de Postzegelblog. Graag wil ik de community verder uitbouwen door de bezoekers nog meer bij de blog te betrekken en het aantal mensen dat de site bezoekt verder te vergroten. Direct na de zomerperiode ga ik, samen met een aantal andere mensen, hiervoor hard aan de slag.”

Een interessante ontwikkeling aangezien het Postzegelblog niet op zichzelf staat. In de afgelopen jaren zijn meer bedrijven gestart met een weblog en komen er langzamerhand achter dat de exploitatie van een weblog meer inhoudt dan wat budget reserveren en iemand een deeltaak geven. Wat is de doelstelling van de weblog? Welke afdeling en mensen zijn verantwoordelijk voor de weblog? Hoeveel budget en capaciteit reserveer je? En vooral ook, hoeveel tijd geef je het voordat je beslist om het te stoppen (of door te gaan)? Vragen die ik regelmatig krijg bij mijn lezingen en workshops over social media. Veel van de antwoorden vinden we terug in de recente 2008 Tribalization of Business Study.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  ehannink

  zijn er nog andere bedrijven die postzegels uitgeven?


  25 juli 2008 om 07:38
  Joop Koppen

  In de niche van postzegel verzamelaars kan dit zeker gaan werken, verwacht dan geen bezoekers aantallen als bij Hyves. Dit kan ook een mooie plek zijn voor handelaren om een ‘postzegelmarktplaats’ te starten


  25 juli 2008 om 07:42
  ssmeding

  @Erno: Regionale postbezorgers (zoals http://www.regiopost.nl) hebben ook eigen postzegels. Dat dit blog nu onafhankelijk wordt opent ook de deuren voor dat soort postzegels lijkt me…


  25 juli 2008 om 07:43
  chi666

  En wat denk je van de internationale PTT’s en internationale postzegels?

  Maar Lia, gefeliciteerd!


  25 juli 2008 om 10:58
  Sjorsh

  Hey Lia, het is je gelukt! Gefeliciteerd!


  29 juli 2008 om 07:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!