Beautyblog in tv-commercial Olaz

7 juli 2008, 18:01

Victor Peters wees me vandaag op de tv-commercial van Olaz waarin aan het eind wordt verwezen naar Beauty.Blog.nl, de weblog van Monique Lindeboom. De letterlijke tekst in het spotje:

(…) Gespot op Beauty.blog van beautyjournaliste Monique Lindeboom. De nieuwe Regenerist van Olaz, het bewijs dat een heel goed product ook betaalbaar kan zijn. (…)

Prachtig allemaal, maar ik vind de reactie van Peters iets te kort door de bocht. Hij stelt namelijk dat het reclamebureau van Olaz de weblogposting gebruikt als aanbeveling voor het product en dat daarmee is bewezen dat weblogs een steeds belangrijkere plek innemen in het medialandschap. Ten eerste mag een reclamebureau niet zomaar dit beeld en deze tekst gebruiken in de tv-commercial dus daar zal ongetwijfeld contact over zijn geweest met Monique Lindeboom. Ten tweede is het allemaal net iets te mooi om waar te zijn en vraag ik me af in hoeverre Olaz op voorhand een deal heeft gesloten met Monique Lindeboom of Blog.nl. Iemand?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Alex de G.

    Weer mysterie opgelost…!


    8 juli 2008 om 05:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!