Test met embeddable flashplayer op Uitzending Gemist

4 juli 2008, 04:30

Vanaf gisteren wordt op Uitzendinggemist.nl en Omroep.nl getest met een nieuwe embeddable flashplayer. Gedurende één maand worden vijf programma’s uit de zomerprogrammering vlak na uitzending in deze player online aangeboden. Programma’s die meewerken aan deze pilot zijn o.a. Factor Giel (VARA), Café de Liefde (VPRO) en De Vloer Op (HUMAN). Doel is om binnen een grote groep bezoekers te onderzoeken hoe een embeddable player met diverse extra functionaliteiten gebruikt wordt.

Op testlab.omroep.nl kan men de player uitproberen en embedden. De player is embeddable op bijvoorbeeld Hyves, blogs en andere sociale netwerken en heeft een aantal extra functionaliteiten. Gebruikers kunnen de player zo instellen dat altijd de nieuwste aflevering van een serie op de gewenste site komt te staan. Men kan fragmenten uit afleveringen selecteren en een aflevering/fragment van commentaar voorzien op de tijdlijn.

De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) is bezig met een analyse van de mogelijkheden van diverse embeddable players. Flash is een van de opties omdat Flash een penetratiegraad van 98,8% heeft bij computers met een internetaansluiting. Ter vergelijking, Windows Media Player heeft een penetratie van 82,8 procent. Hierdoor is het mogelijk om het aanbod van Uitzending Gemist aan een grotere groep mensen online beschikbaar te stellen.

Nadat verschillende sites in de afgelopen weken melding hadden gemaakt van de tot nu toe beperkte test met de nieuwe player, is het gebruik explosief gestegen. In de afgelopen maanden werden meer dan 47.000 fragmenten bekeken en meer dan 1.000 fragmenten ge-embed. De programma’s die worden gebruikt voor de test, worden tevens aangeboden in de reguliere player van Uitzending Gemist (Windows Media en Quicktime).

Bron: NPO

Paulo Lopes
Key Account Manager bij Habbo.nl

7 jaar ervaring in Muziekindustrie en inmiddels 6 jaar werkzaam in Online!

Categorie
Tags

3 Reacties

  ErwinVanLun

  Toch een interessant bericht. Met name

  Men kan fragmenten uit afleveringen selecteren en een aflevering/fragment van commentaar voorzien op de tijdlijn.

  Mensen geven altijd al feedback op televisie. Ze juichen mee, raden het antwoord of tonen emoties. Het wemelt van het commentaar. Nu kunnen we dan ons commentaar achterlaten. En paar stapjes verder wordt onze feedback direct geregistreerd en , als we dat willen uiteraard, gedeeld met onze vrienden, of als we willen, met iedereen.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het staat met de ‘uitzending gemists’ in de rest van de wereld. Anyone?


  4 juli 2008 om 11:17
  MilaSmob

  Mозги устaли, oни хотят oтдыхать. He завтра и не потом – пpямо сейчac. Bыбери свoю флeш-игpушку, которая рaзгpузит твой мoзг в любоe вpемя дня и ночи. Никaких сложнocтей – понятнo всем oт 5+ до 100+. Cтань удачливым, будь победителем, дай в морду боксёpу или пoкатaйся на тaнчиках, пpоведи крoлика пo лaбиpинту и найди моpковку. Ты cупер-пупeр занят и тебе некoгдa? Врaньё, минуткa-то вcегда найдётcя.

  бесплатные флеш игры


  10 maart 2017 om 14:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!