Update Top 100 Marketing- en Communicatieblogs

Update Top 100 Marketing- en Communicatieblogs

{title}

Het begint inmiddels een gewoonte te worden dat de maandelijkse Marcom Top 100 (te) laat wordt gepubliceerd. Ik ga ook geen excuses meer aanvoeren van vakantie en nieuw kantoorpand, zolang de beoordeling en opschoning van de inmiddels meer dan 200 weblogs handwerk blijft, beloof ik niets meer over de verschijningsdatum ;-)

Terug naar de lijst zelf, deze maand een aantal interessante verschuivingen (mede door recentelijke update van Google PageRank). Frankwatching heeft weer de koppositie van Dutchcowboys overgenomen en op afstand behoudt Molblog zijn derde plek in de lijst.

Belangrijkste stijgers deze maand zijn Jaap Stronks (+90 posities), RethinkingMedia (+68), Twee Punt Nul.net (+68) en ARA Weblog (+64). Grootste dalers zijn Media 4 You (-127 posities), Marjolijn.net (-86), en Webnoise (-72). Careweblog is deze maand uit de lijst verwijderd omdat er in 2008 geen posting meer is geplaatst. Een aantal weblogs hebben het rapportcijfer 1 gekregen omdat het aantal postings dit jaar heel beperkt is geweest. Het gaat daarbij om de weblogs Aan de bewoners van dit pand Amazing Mind Weblog, Media 4 You, Saku’s Seo Blog, STIR, Webnoise en Zoekmachine optimalisatie tips. De weblogs Communicatiedrang en INC 21 zijn verwijderd wegens opheffing.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • RethinkingMedia van 179 naar 111: volgende maand een plaatsje in de Top100? ;) We werken er aan!

  geplaatst op
 • Oei, nr.99 nu, ondanks frequenter bloggen ... Ga erg mijn best doen er 'in' te blijven!

  geplaatst op
 • @Jeroen: jullie zijn goed bezig ;-) Zou alleen eens kritisch kijken naar vormgeving en usability!

  @Lode: vreemd, is Google PR of Technorati Authority soms veranderd bij je?

  geplaatst op
 • Ajjj.. 107.. bijna :)

  geplaatst op
 • Marco, ik kom binnenkort mijn vergoeilijkende schouderklopje bij je halen voor mijn nog nooit in deze stukjes vermelde sluipstijging van ~22 naar 4 in de afgelopen maanden! ;)

  geplaatst op
 • Laat ik mijn commentaar op Twitter hier ook maar even posten:

  "Meetsysteem Marcom Top-100 klopt niet. Iemand met maar 2 verwijzingen bij Technorati en 0 publieksstemmen staat boven me. Ter vergelijking: ik heb 106 verwijzingen bij Technorati en 8 publieksstemmen. Feedback internetters telt nauwelijks mee... "

  geplaatst op
 • Ik ben ook flink gekelderd :(

  geplaatst op
 • Als gevolg van een verhoogde Google Pageranking (van 4 naar 5) en een Technorati stijging van 60 naar 112 is Zichtbare Zaken Weblog van 68 naar de 52ste plaats gestegen. 16 plaatsen dus! Alleen bij binnenkomst in de Marcom Top 100 (9 juni 2007) op de 80ste plaats werd een grotere stap gemaakt. Bezoekers, Trouwe Fans, Stemmers en andere Marketingfacts-leden: Bedankt!

  geplaatst op
 • Ik geef toe dat mijn eigen blog media4you al enige tijd weinig te melden heeft. Dat heeft voroal te maken met het feit dat ik het erg druk heb, net vader ben en daardoor al blij ben als ik bijgelezen ben...Maar afijn, bloggen is te leuk om te laten versloffen, dus zal de komende maanden proberen weer het een en ander te signaleren en te delen ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: je hebt helemaal gelijk, vormgeving en usability schorten er nog aan op RethinkingMedia. Maar first things first. Zoals jij weet, begint het met kwalitatief goeie posts en een voldoende frequentie. Dat managen is een 'uitdaging'!

  Maar, point taken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.