Wireless datamarkt VS groeit met 38 procent

20 mei 2008, 04:45

De wireless datamarkt in de VS is in het eerste kwartaal van 2008 in vergelijking met het eerste kwartaal in het jaar daarvoor gegroeid met 38 procent. De opbrengsten van dit dataverkeer: 7,5 miljard dollar. De introductie van de iPhone heeft niet alleen een grote impact op de stijging van deze opbrengsten, maar ook op de ontwerpen van andere mobiele data-devices, op mobile advertising en op toekomstige applicaties en services (Lees: ‘US Wireless Data Market Update – Q1 2008’ van Chetan Sharma, tip via ClaireBoo).

In deze update schrijft Chetan Sharma verder nog, dat de VS Japan voorbij zouden zijn waar het de opbrengsten van mobiel dataverkeer betreft. Verwacht wordt, dat de totale opbrengsten op de wireless datamarkt in de VS in 2008 op 34 miljard uit zullen komen.

Een paar (enkele) opmerkelijke punten (in de presentatie hierboven staan ze ook allemaal uitgebreid genoemd):

  • De sterkste groei in het eerste kwartaal van 2008 kwam van AT&T: een stijging in dataverkeeropbrengsten van 15 naar 53 procent
  • Het rapport spreekt over een voortdurende ‘tremendous activity in the area of Mobile Advertising’. Vooral Yahoo is bezig nieuwe applicaties te starten. Yahoo is ‘stitching together carrier deals around the world.’
  • De penetratie van 3G in de VS ligt op ongeveer 30 procent in het eerste kwartaal van 2008. Apple lanceert waarschijnlijk komende maand de 3G iPhone.

De powerpoint-presentatie (die hierboven in SlideShare staat) vind je hier, en hier in pdf.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

    mgvandenbroek

    @Claire: Leuk, heh, zo’n linktip via Twitter! ;-). En ja, heel interessant en naw inderdaad een voorspellende waarde voor NL over (?) jaar… Leuk, als we de NL cijfers ook krijgen hier op M!


    20 mei 2008 om 07:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!