Nieuwe radio-gadget voor Hyves, iGoogle en Netvibes

15 mei 2008, 04:30

{title} Radio Digitaal heeft afgelopen week een nieuwe online radio gadget gelanceerd. In eerste instantie installeer je deze applicatie direct op je persoonlijke Hyves-pagina als nieuwe widget. Na installatie kwam ik erachter dat ik de gadget ook direct kon downloaden op mijn desktop. Dit vind ik persoonlijk nog handiger aangezien mijn Hyves-pagina niet de hele dag openstaat. Je kan de radioplayer ook eenvoudig toevoegen aan iGoogle of Netvibes. Voor geïnteresseerden is de gadget HIER te vinden. Eerst een favoriet station selecteren en vervolgens klikken op “Voeg deze gadget toe”. Leden van andere sociale netwerken en gebruikers van Windows Vista en Apple moeten nog even geduld hebben…

Wat ik persoonlijk goed vind aan deze applicatie:

 • Uiterlijk (attractief en verandert zodra er een ander station wordt gekozen)
 • Eenvoudige installatie en downloadfunctie (gebruiksvriendelijk)
 • Snelheid (zodra je een ander station kiest heb je direct muziek)
 • Mogelijkheid om te embedden
 • Aantal radiostations

Eerder schreven onder anderen Adformatie en Reclameweek over deze gadget.

Ernst Dirkzwager
Country Manager Nederland bij Readpeak

Ernst Dirkzwager is sinds juli 2007 blogger bij Marketingfacts. Na jaren in videoadvertising is hij sinds januari 2024 Country Manager voor Readpeak. Readpeak is een native advertising platform met een premium 2 premium approach.

Categorie
Tags

16 Reacties

  media

  Goed je weer te zien Ernst!

  De gadget ziet er prima uit maar waarom is deze gadget nu zoveel beter of mooier dan de ‘9 miljoen’ andere gadgets die er zijn?


  15 mei 2008 om 04:46
  Maarten

  Aantal stations een pluspunt? Is alleen maar baggerradio!


  15 mei 2008 om 06:31
  ernstdirkzwager

  @ Marco. Hoi Marco, ja leuk om ook weer eens wat te schrijven. Heb er afgelopen jaar geen tijd voor vrijgemaakt juist nu er zoveel te vertellen is. Ik heb mijn artikel schrijven on hold gezet totdat ik je een gave applicatie voor Marketingfacts kan laten zien. Maar omdat het zo druk is en zo lang duurt dacht ik, kom ik plaats maar weer eens iets.

  @ Maarten. Over smaak valt te twisten. Voor veel luisteraars zit er wat tussen denk ik. Wat mist er nog vind jij??


  15 mei 2008 om 06:41
  media

  @Ernst: ben benieuwd!

  @Maarten: niet met je eens dat het baggerradio is; ik luister zelf steeds vaker digitale radio (waaronder radio digitaal).


  15 mei 2008 om 06:43
  maarten

  @ Marco & Ernst,

  ja over smaak valt te twisten, maar t mooie van digitale radio is juist dat ‘andere’ muziek te horen valt. De stations op deze widget zijn allemaal mainstream. Ik mis juist het (pardon my bla) longtail geluid van alternatieve radio; stations als kinkfm, zeilsteen maar ook alt.country en klassiek. Afijn, de stations van radiodigitaal zijn mij te doorsnee. Kan je net zo goed ‘gewone’ radio aanzetten… Gemiste kans denk ik dus.


  15 mei 2008 om 07:25
  Rens Bosma

  @ maarten,

  Ongeveer 2 jaar geleden is Radio Digitaal gestart met toen 8 nieuwe ‘web-only’ radiostations. Er is toen gekozen voor 8 muzieksmaken die uit een tweetal onafhankelijke onderzoeken naar voren kwamen als meest ‘gewenst’ en waarvoor het potentiele bereik het grootste was.

  Inmiddels produceert en exploiteert Radio Digitaal 15 online radiostations, welke dit jaar nog aangevuld zullen worden met nog een aantal nieuwe zenders. Een aantal zgn longtail niche zenders, waar jij over spreekt zitten daar m.i. al zeker bij, maar ben het met je eens dat dit uitbreiding verdient. Dat is dan ook een belangrijke doelstelling van Radio Digitaal.

  Ik ben echter van mening dat niet alleen een gevarieerd aanbod van muzieksmaken het belangrikste argument is voor het gebruik van webradio kanalen, maar zeker ook het feit dat het non-stop muziekformats betreft zonder DJ’s.

  Met het huidige bereik van meer dan 1,6 miljoen gestartte streams is de toegevoegde waarde van de web-only zenders van Radio Digitaal denk ik al wel bewezen. Maar ik mis zelf ook nog wel eens een muzieksmaakje in het huidige pakket, en dat is dus zeker iets waar we over nadenken.


  15 mei 2008 om 08:05
  Theo Meereboer

  @ Ernst: Goeie tip! Dank je wel.


  15 mei 2008 om 08:34
  Petra de Boevere

  De beste vind ik nog steeds Xstream radio, via Xstream luister ik altijd radio online en dan hoeft ook mijn Hyvespagina niet open te steen:-)


  15 mei 2008 om 10:47
  maarten

  @Rens: goed verhaal. Ik moet met mijn smaak dus nog even in de wachtkamer 😉


  15 mei 2008 om 11:33
  ernstdirkzwager

  @Maarten:

  Hits 4 kids en en JFK zijn niet direct mainstream. Niet mijn keus maar wel afwijkend en specifiek voor 1 doelgroep. Kreeg twee minuten geleden een smurfenlied voor mijn kiezen 🙂 Ben het trouwens wel helemaal met je eens wat betreft de diversiteit, ik ben zelf alleen snel tevreden.


  15 mei 2008 om 11:47
  Joey

  Benjamin,

  Is er ook een manier om een eigen radiostation toe te voegen?

  ik wil namelijk het radiostation van de link die ik eerder plaatste gebruike in de widget.

  Kun je me daarbij helpen ?

  Mvg Joey


  16 oktober 2008 om 13:48
  Ernst

  Hey Joey,

  Ik denk dat ik daar wel antwoord op kan geven. Alle radiostations in de player zijn van RadioDigitaal. Er worden geen externe radiostations toegevoegd. Ik kan wel even vragen of daar in de toekomst verandering in gaat komen, maar denk van niet. Zou jij anders iets meer kunnen vertellen over je radiostation? Wellicht kunnen we op een andere manier iets voor elkaar betekenen.

  Groet

  Ernst


  17 oktober 2008 om 05:04
  Thijs

  Hey,

  leuke gadgets, maar deze doet het niet op hyves!

  Wil hem net toevoegen maar helaas wordt hij nog niet ondersteund!


  12 juni 2009 om 09:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!