Koninginnedag 2008: Flickrparade en inhakers

30 april 2008, 06:34

Hier op Marketingfacts bestaat een inmiddels jarenlange traditie van postings op Koninginnedag. Was de posting van Marco op Koninginnedag in 2004 nog wat summier, sinds 2005 volgen we traditiegetrouw elk jaar de ‘Flickr-parade’ op Koninginnedag, oftewel de nieuwe foto’s op Flickr met de tags Koninginnenacht, Koninginnedag en Queensday. In 2006 werden er ruim 2.600 foto’s met de tag Koninginnedag toegevoegd, in totaal zijn er nu onder de tag koninginnedag 17,627 foto’s gepost op Flickr.

Erik van Roekel vroeg zich vorig jaar af: ‘Benieuwd waar we met het mooie weer en de toegenomen populariteit van Flickr dit jaar op gaan uitkomen.’ Écht mooi weer, dat wordt hem niet vandaag. Maar Nederlanders kunnen ook heel goed pret maken als het regent. Mocht je een mooie foto van Koninginnedag 2008 spotten, zet hem hieronder in de reacties! Na de klik nog een (kort) lijstje met inhakers:

Leuke inhakers

1) TBWA

‘Je hebt inhakers en je hebt inhakers’, schrijft Adfoblog. TBWA/Neboko maakte voor Ikea een Koninginnedagkleedje, met daarop een afbeelding van een lege kast, de onvolprezen Ivar (ik heb hem zelf ook, mooi spul). De spullen die vandaag op de vrijmarkt op Koninginnedag worden aangeboden, kunnen dus netjes geordend worden uitgestald op het kleed. De kleden werden tot gisteren verspreid in Ikea’s.

2) Boomerang (1)

“Mocht je er nog niet helemaal uit zijn wat je morgen je outfit wordt dan schiet Boomerang wederom te hulp; het is niet oranje, maar je zult voldoende aandacht trekken. Enjoy!” Ik snap deze van Boomerang niet helemaal, maar het is wel een inhaker, moet gezegd.

3) Centraal Beheer

Inmiddels al wel bekend, maar daarom niet minder leuk: de inhaker van Centraal Beheer op de komst van Beatrix naar het Noorden van het land (zie: Reclamewereld, en de analyse over Bea’s hoed op Molblog).

4) Boomerang (2)

Boomerang maakte in aanloop naar Koninginnedag, in samenwerking met Bolletje, een heuse Queensday-game (oud-Hollands Koekhappen). Leuke game. Niet moeilijk, en je kunt een prijzenpakket van Bolletje winnen. Check hier de speciale q-day site van Boomerang.

Nog meer inhakers? Zet ze in de comments!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

3 Reacties

    mgvandenbroek

    @Elsbeth: Dank je! Dacht al, heb ik die nou gemist, maar hij staat er pas vanaf 13.00 op… 😉


    30 april 2008 om 09:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!