LiveCastr en Spyker genomineerd voor Webby Awards

LiveCastr en Spyker genomineerd voor Webby Awards

{title}LiveCastr (IceMobile) en het e-zine van Spyker (Mediarepublic) zijn genomineerd voor een Webby Award. In juni worden de Webby Awards uitgereikt in New York, in totaal zijn er 365 genomineerden (via: Nu.nl, lees hier het persbericht van de organisatie van de Webby Awards).

LiveCastr is een project van IceMobile uit Amsterdam. Gebruikers kunnen met de dienst na registratie live videocasten via hun mobiele telefoon. De beelden worden via de website van LiveCastr rechtstreeks uitgezonden. Nu.nl schrijft: ‘Een mediaspeler voor de live-uitzendingen kan worden opgenomen op een internetpagina, zoals een profiel op een netwerksite.’ LiveCastr is genomineerd als ‘honoree’ in de categorie Social Networking voor mobiele diensten. Was een Webby al prestigieus, een honoree schijnt extra eer met zich mee te brengen. Het e-zine van Spyker moet het bij de verkiezingen in de categorie Sport opnemen tegen onder meer ESPN.com en Yahoo Sports.

Mooi om te zien, dat in Amerika betaalde kwaliteitskranten wél innovatief kunnen zijn. The New York Times is in negen verschillende categorieen genomineerd.


DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • volgens mij vergeet je de HEMA case van CCCP (genomineerd in viral marketing) en Philips AMBX case van TribalDDB (honor in viral marketing). Beide toch echt van Nederlandse bodem.

  geplaatst op
 • Om hier nog aan toe te voegen, Canon EOS 400D campagne site is official Nominee in de categorie RICH MEDIA ADVERTISING PROMOTIONAL.

  Een internationale campagne site van een toch echt puur Nederlands bedrijf: MediaCatalyst.

  Ik spreek uiteraard voor eigen parochie, maar toch!
  En als je toch volledig zijn, ook Honorees zijn eervolle vermeldingen!

  Edwin Duys

  geplaatst op
 • @Rocco en Edwin: Volledig is bovenstaande posting dus duidelijk niet. Dank dus, voor de info! Misschien zijn er nog wel meer nominees van Nederlandse bodem?

  geplaatst op
 • @Rocco, volgens mij was dit 't. Zou leuk zijn voor iedereen als je het bericht aanpast!

  geplaatst op
 • Ik bedoelde uiteraard Matthijs.

  geplaatst op
 • @Edwin: Dat begreep ik al. Was het al van plan, ga ik doen!

  geplaatst op
 • Er zijn zeker meer nominees van Nederlandse bodem!

  Maar liefst twee ‘Official Honorees’ en één nominatie voor Tribal DDB Amsterdam.

  De Philips 'amBX Pranxters' film (http://nl.youtube.com/watch?v=VfArUsjxoq8) is uitgeroepen tot ‘Official Honoree’ in de categorie Viral Marketing. Ditzelfde geldt voor 'Ambulanssi The Game' (http://www.ambulanssi.nl) van Centraal Beheer Achmea in de categorie 'Game or Application'. 'Corporate Warming' (http://www.corporatewarming.nl) ook van Centraal Beheer Achmea sleept een nominatie binnen in de categorie 'Rich Media Single: BtoB'.

  geplaatst op
 • Mooi om te zien dat Nederland zo goed vertegenwoordigd is in deze twaalfde editie van de 'Oscars van het internet'!

  Nog een aanmerking over het verschil tussen 'honoree' en 'nominee'. 'Honorees' behoren tot de beste 15 procent uit alle inzendingen. Dat is al een enorme prestatie op zich. 'Honorees' gaan echter niet meer op voor de echte grote prijzen: de Webby Award en de People's Voice Award. Om daar nog een kans op te maken moet je toch echt de officiële nominatie op zak hebben...

  Om dus even de balans tot nog toe op te maken, tot zover hebben dus 3 bureaus zich gemeld met een officiële nominatie:

  Media Republic voor Spyker
  Tribal DDB voor Corporate Warming
  MediaCatalyst voor Canon EOS 400D

  Daarnaast lijken we met z'n allen aardig wat 'honors' te hebben binnengesleept!

  geplaatst op
 • Kijk aan, kijk aan. Ik wacht nog even met de update...

  @Anaïs Conijn: Proficiat, en ik ben het met je eens. NL bureaus zetten zichzelf lekker op de kaart! En dank voor de update!

  geplaatst op
 • Ook het Nederlandse initiatief Voices of Africa (http://www.voices-of-africa.com) is 'honoree'. Dat project voorziet journalisten in Afrikaanse landen van een telefoon, waarmee ze video's op internet kunnen posten.

  geplaatst op
 • Ik weet niet of de Belgen hier ook mee mogen doen? :)
  Naast onszelf (genomineerd voor Business Blog) hebben ook These Days en Emakina een aantal campagnes genomineerd gekregen.

  Gefeliciteerd, alle BeNeLux genomineerden :)

  geplaatst op
 • Ook nog niet in de lijst: Eboman in de categorie best online video editing.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.