LiveCastr en Spyker genomineerd voor Webby Awards

10 april 2008, 04:45

{title}LiveCastr (IceMobile) en het e-zine van Spyker (Mediarepublic) zijn genomineerd voor een Webby Award. In juni worden de Webby Awards uitgereikt in New York, in totaal zijn er 365 genomineerden (via: Nu.nl, lees hier het persbericht van de organisatie van de Webby Awards).

LiveCastr is een project van IceMobile uit Amsterdam. Gebruikers kunnen met de dienst na registratie live videocasten via hun mobiele telefoon. De beelden worden via de website van LiveCastr rechtstreeks uitgezonden. Nu.nl schrijft: ‘Een mediaspeler voor de live-uitzendingen kan worden opgenomen op een internetpagina, zoals een profiel op een netwerksite.’ LiveCastr is genomineerd als ‘honoree’ in de categorie Social Networking voor mobiele diensten. Was een Webby al prestigieus, een honoree schijnt extra eer met zich mee te brengen. Het e-zine van Spyker moet het bij de verkiezingen in de categorie Sport opnemen tegen onder meer ESPN.com en Yahoo Sports.

Mooi om te zien, dat in Amerika betaalde kwaliteitskranten wél innovatief kunnen zijn. The New York Times is in negen verschillende categorieen genomineerd.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Rocco

  volgens mij vergeet je de HEMA case van CCCP (genomineerd in viral marketing) en Philips AMBX case van TribalDDB (honor in viral marketing). Beide toch echt van Nederlandse bodem.


  10 april 2008 om 05:34
  Edwin Duys

  Om hier nog aan toe te voegen, Canon EOS 400D campagne site is official Nominee in de categorie RICH MEDIA ADVERTISING PROMOTIONAL.

  Een internationale campagne site van een toch echt puur Nederlands bedrijf: MediaCatalyst.

  Ik spreek uiteraard voor eigen parochie, maar toch!

  En als je toch volledig zijn, ook Honorees zijn eervolle vermeldingen!

  Edwin Duys


  10 april 2008 om 05:54
  mgvandenbroek

  @Rocco en Edwin: Volledig is bovenstaande posting dus duidelijk niet. Dank dus, voor de info! Misschien zijn er nog wel meer nominees van Nederlandse bodem?


  10 april 2008 om 06:05
  Edwin Duys

  @Rocco, volgens mij was dit ’t. Zou leuk zijn voor iedereen als je het bericht aanpast!


  10 april 2008 om 06:23
  Edwin Duys

  Ik bedoelde uiteraard Matthijs.


  10 april 2008 om 06:35
  mgvandenbroek

  @Edwin: Dat begreep ik al. Was het al van plan, ga ik doen!


  10 april 2008 om 06:51
  Anaïs Conijn

  Mooi om te zien dat Nederland zo goed vertegenwoordigd is in deze twaalfde editie van de ‘Oscars van het internet’!

  Nog een aanmerking over het verschil tussen ‘honoree’ en ‘nominee’. ‘Honorees’ behoren tot de beste 15 procent uit alle inzendingen. Dat is al een enorme prestatie op zich. ‘Honorees’ gaan echter niet meer op voor de echte grote prijzen: de Webby Award en de People’s Voice Award. Om daar nog een kans op te maken moet je toch echt de officiële nominatie op zak hebben…

  Om dus even de balans tot nog toe op te maken, tot zover hebben dus 3 bureaus zich gemeld met een officiële nominatie:

  Media Republic voor Spyker

  Tribal DDB voor Corporate Warming

  MediaCatalyst voor Canon EOS 400D

  Daarnaast lijken we met z’n allen aardig wat ‘honors’ te hebben binnengesleept!


  10 april 2008 om 08:22
  mgvandenbroek

  Kijk aan, kijk aan. Ik wacht nog even met de update…

  @Anaïs Conijn: Proficiat, en ik ben het met je eens. NL bureaus zetten zichzelf lekker op de kaart! En dank voor de update!


  10 april 2008 om 08:27
  Bertil

  Ook het Nederlandse initiatief Voices of Africa (www.voices-of-africa.com) is ‘honoree’. Dat project voorziet journalisten in Afrikaanse landen van een telefoon, waarmee ze video’s op internet kunnen posten.


  10 april 2008 om 12:01
  Stefan

  Ik weet niet of de Belgen hier ook mee mogen doen? 🙂

  Naast onszelf (genomineerd voor Business Blog) hebben ook These Days en Emakina een aantal campagnes genomineerd gekregen.

  Gefeliciteerd, alle BeNeLux genomineerden 🙂


  10 april 2008 om 14:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!