Ex KGB video zoek technology www.viewdle.com wint PLUGG startup prijs

Ex KGB video zoek technology www.viewdle.com wint PLUGG startup prijs

www.Viewdle.com indexed video. Het herkent mensen in video, vertaalt gesproken audio naar text zodat je overal in de video op kan zoeken. Reuters gebruikt het (kijk naar de mooie demo!) zodat je naar politici kan zoeken en zien waar ze in de video opkomen.

Interessant is dat de core technologie 35 jaar oud is uit grote KGB investeringen komt die gebruikt werd om amerikaanse televisie te indexeren en netwerken te analyseren en er zijn vele PHD ‘s die zich ermee bezig hielden. Nu wordt de technologie gebruikt om vreedzaam de wereld van video toegankelijk te maken.

Barry Schiffman COO vertelt in het video interview over de history van het bedrijf als een russische-amerikaanse venture wat vol zit met russische PHD’s. Hoe hij 10.000 servers nodig heeft om binnen een jaar alle video op het internet te indexeren en hoe zij naast white label oplossingen zoals voor reuters ook een consumenten merk aan het bouwen zijn. Ze zoeken 3-5 miljoen aan investering voordat ze echt een flinke hoeveelheid geld gaan ophalen.

Viewdle.com was de Jury winnaar van de PLUGG.DE confererce in Brussel waar 20 startups fell met elkaar in competitie gingen. Promising technologie als de door de KGB imgehuurde programmeurs echt zo goed waren als hun repuatie. Echt een bedrijf voor google om in te lijven.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Totale desinteresse hebben MF in dit soort fundementele technologie ontwikkeling zie ik.

  geplaatst op
 • @vincent zeker hier geen desinteresse. erg boeiend.

  geplaatst op
 • Waarom zouden ze specifiek dit bedrijf moeten inlijven Vincent? Er zijn volgens mij tig bedrijven bezig met videosearch.

  geplaatst op
 • @marco deze video engine zoekt naar hoofden van mensen INSIDE de video. Dat heb ik nog nooit gezien. Je kunt op de website voorbeelden zien binnen reuters waar je bv naar jan peter balkenende zoekt en hij de 3% van de video's uitzoekt waar zijn kop te zien is. Daarbij is deze technologie met koude oorlog geld ontworpen.

  Interessant is dat algoritmes vaak heel oud kunnen zijn. Bv het navigatie algoritme wat tomtom gebruikt is standaard en gebaseerd op het 1960 travelling salesman probleem. Ook video herkennen kon allang alleen was er niet genoeg processor power

  geplaatst op
 • Ik vind de name-widget wel leuk http://www.maakmewakker.com/2008/03/video-search.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.