Ex KGB video zoek technology www.viewdle.com wint PLUGG startup prijs

20 maart 2008, 07:05

www.Viewdle.com indexed video. Het herkent mensen in video, vertaalt gesproken audio naar text zodat je overal in de video op kan zoeken. Reuters gebruikt het (kijk naar de mooie demo!) zodat je naar politici kan zoeken en zien waar ze in de video opkomen.

Interessant is dat de core technologie 35 jaar oud is uit grote KGB investeringen komt die gebruikt werd om amerikaanse televisie te indexeren en netwerken te analyseren en er zijn vele PHD ‘s die zich ermee bezig hielden. Nu wordt de technologie gebruikt om vreedzaam de wereld van video toegankelijk te maken.

Barry Schiffman COO vertelt in het video interview over de history van het bedrijf als een russische-amerikaanse venture wat vol zit met russische PHD’s. Hoe hij 10.000 servers nodig heeft om binnen een jaar alle video op het internet te indexeren en hoe zij naast white label oplossingen zoals voor reuters ook een consumenten merk aan het bouwen zijn. Ze zoeken 3-5 miljoen aan investering voordat ze echt een flinke hoeveelheid geld gaan ophalen.

Viewdle.com was de Jury winnaar van de PLUGG.DE confererce in Brussel waar 20 startups fell met elkaar in competitie gingen. Promising technologie als de door de KGB imgehuurde programmeurs echt zo goed waren als hun repuatie. Echt een bedrijf voor google om in te lijven.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

5 Reacties

  vincente

  Totale desinteresse hebben MF in dit soort fundementele technologie ontwikkeling zie ik.


  20 maart 2008 om 09:39
  Floris

  @vincent zeker hier geen desinteresse. erg boeiend.


  20 maart 2008 om 09:56
  media

  Waarom zouden ze specifiek dit bedrijf moeten inlijven Vincent? Er zijn volgens mij tig bedrijven bezig met videosearch.


  20 maart 2008 om 21:57
  vincente

  @marco deze video engine zoekt naar hoofden van mensen INSIDE de video. Dat heb ik nog nooit gezien. Je kunt op de website voorbeelden zien binnen reuters waar je bv naar jan peter balkenende zoekt en hij de 3% van de video’s uitzoekt waar zijn kop te zien is. Daarbij is deze technologie met koude oorlog geld ontworpen.

  Interessant is dat algoritmes vaak heel oud kunnen zijn. Bv het navigatie algoritme wat tomtom gebruikt is standaard en gebaseerd op het 1960 travelling salesman probleem. Ook video herkennen kon allang alleen was er niet genoeg processor power


  23 maart 2008 om 18:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!